Постоје ли злочини над Србима у Брчком?!

Недалеко од сале у којој је 10. маја 94. у Брчком засиједала Народна Скупштина Републике Српске, у цјелодневном гранатирању пројектил разорне моћи испаљен с положаја тзв. Армије БиХ, убио је комплетну породицу Исаиловић: 27-годишњу Свјетлану у осмом мјесецу трудноће, њену трогодишњу кћерку Божану и мужевог оца Божу, а од туге због губитка убрзо је напрасно преминуо и Свјетланин муж Којо.

Босна и Херцеговина 10.05.2016 | 16:21
Постоје ли злочини над Србима у Брчком?!

На мјесу страдања данас је служен парастос и положен букет. Након више од 20 година нико није покренуо ни истрагу о овој трагедији и смрти укупно 33-је српских цивила убијених у неселективном гранатирању Брчког.

„Нек је срамота и ове државе и њених истражних и тужилачких органа који упорно опструишу бројне злочине над српским борцима и цивилима у Брчком. Чак и тамо гдје је, као у случају најмонструознијег злочина над заробљеним борцима у Бодеришту гдје је све дебело доказано, нема оптужница, а „паметовање" у Тужилаштву је прешло све мјере и права и морала", каже предсједник удружења породица погинулих бораца Војске Републике Српске у Брчком, Јован Пудић.

Породица Исаиловић из брчанског села Мртвица више не постоји. Српска удружења проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата инициарли су код надлежних прије више од годину дана да се мјесто њихове трагедије трајно обиљежи.

На одговор се још чека.

Упозоравамо гледаоце прилога на узнемирујуће кадрове који су снимљени на дан трагедије.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПитаТ

10.05.2016 15:11

мај.1994-е ? Хвала,немам више питања

ОДГОВОРИТЕ