Postoje li zločini nad Srbima u Brčkom?!

Nedaleko od sale u kojoj je 10. maja 94. u Brčkom zasijedala Narodna Skupština Republike Srpske, u cjelodnevnom granatiranju projektil razorne moći ispaljen s položaja tzv. Armije BiH, ubio je kompletnu porodicu Isailović: 27-godišnju Svjetlanu u osmom mjesecu trudnoće, njenu trogodišnju kćerku Božanu i muževog oca Božu, a od tuge zbog gubitka ubrzo je naprasno preminuo i Svjetlanin muž Kojo.

Bosna i Hercegovina 10.05.2016 | 16:21
Postoje li zločini nad Srbima u Brčkom?!

Na mjesu stradanja danas je služen parastos i položen buket. Nakon više od 20 godina niko nije pokrenuo ni istragu o ovoj tragediji i smrti ukupno 33-je srpskih civila ubijenih u neselektivnom granatiranju Brčkog.

„Nek je sramota i ove države i njenih istražnih i tužilačkih organa koji uporno opstruišu brojne zločine nad srpskim borcima i civilima u Brčkom. Čak i tamo gdje je, kao u slučaju najmonstruoznijeg zločina nad zarobljenim borcima u Boderištu gdje je sve debelo dokazano, nema optužnica, a „pametovanje" u Tužilaštvu je prešlo sve mjere i prava i morala", kaže predsjednik udruženja porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske u Brčkom, Jovan Pudić.

Porodica Isailović iz brčanskog sela Mrtvica više ne postoji. Srpska udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata iniciarli su kod nadležnih prije više od godinu dana da se mjesto njihove tragedije trajno obilježi.

Na odgovor se još čeka.

Upozoravamo gledaoce priloga na uznemirujuće kadrove koji su snimljeni na dan tragedije.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PitaT

10.05.2016 15:11

maj.1994-e ? Hvala,nemam više pitanja

ODGOVORITE