Са 37 година дебитује на ЕП-у у Француској!

Ејдур Гудјонсен вјероватно је најславнији фудбалер своје земље. Осим за Челси и Барселону, током каријере је играо за многе познате клубове као што су ПСВ Ајндховен, Тотенхем, Болтон, Стоук и Фулам.

Фудбал 14.05.2016 | 18:40
Са 37 година дебитује на ЕП-у у Француској!

Ејдур Гудјонсен, бивши нападач Челсија и Барселоне у 37. години позван је у репрезентацију Исланда која ће путовати на ЕУРО 2016.

Гудјонсен је мјесто у исландском тиму осигурао захваљујући томе што је у фебруару потписао за норвешки Молде. Претходно је кратак период провео у кинеском Шијиажуанг Евер Брајт, гдје је ангажман окончано у новемрбу 2015. године.

"Да није пронашао клуб, сигурно не би био међу позванима за ЕУРО", казао је Ларс Лагербак, један од двојице селектора Исланда.

Гудјонсен вјероватно је најславнији фудбалер своје земље. Осим за Челси и Барселону, током каријере је играо за многе познате клубове као што су ПСВ Ајндховен, Тотенхем, Болтон, Стоук и Фулам.

У дресу репрезентације Исланда одиграо је 84 утакмице и постигао 25 голова. Опростио се у новембру 2013. године, након што је Исланд поражен у баражу за Свјетско првенство у Бразилу. Но, вратио се у национални тим у марту 2015. и у квалификационом циклусу за ЕУРО 2016 одиграо три утакмице и дао један гол.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар