Пакао: Застрашујући снимци из Канаде!

Пожар који седам дана бесни у Канади захватио је двоструко већу територију, а званичници страхују да би стихија могла трајати месецима, упозоривши да је ситуација у том региону Алберте познатом по нафтном песку непредвидива и опасна.

Свијет 08.05.2016 | 11:46
Пакао: Застрашујући снимци из Канаде!

"Пожар је и даље великих размера и ван контроле је", рекао је министар за јавну безбедност Ралф Гудејл, преноси АФП.

Друштвене мреже преплављене су застрашујућим снимцима из Алберте, а поједини од евакуисаних оставили су укључене камере у стану и тако онлајн посматрали како им горе станови. Погледајте:

Услед ветрова, пожар се касно синоћ проширио источно од града Форт Макмари у којем је избио у прошлу недељу, а скоро свих 25.000 људи који су остали заробљени на северним ободима коначно су напустили град, авионом или у конвојима возила.

Форт Мекмари, који се налази у средишту подручја нафтног песка у Канаде, где је ватра прогутала 1.600 кућа и других објеката, евакуисано је више од 80.000 људи.

Погледајте како изгледа евакуација из "пакла":

Тешко савладив пожар удвостручио је размере за само један дан, захвативши више од 200.000 хектара до поноћи и наставивши да се даље шири, саопштила је синоћ Служба за ванредне ситуације у Алберти.

"Услови за ширење пожара остају екстремни", наводи се у саопштењу.

Ниска влажност, високе температуре које достижу 30 Целзијусових степени и јаки ветрови јачине од 40 километара на сат по шумама и шипражју осушеним услед двомесечне суше распирују пламен.

Канадски званичници страхују да ће се са ватреном стихијом борити месецима, наводи АП.

Влада у Алберти је саопштила да ће обиман пожар који је избио у тој провинцији данас захватити више од 200.000 хектара и да ће наставити да се шири услед временских услова.

Директор Ватрогасне службе у Алберти Чед Морисон рекао је да је једина добра вест то што ветар шири пожар даље од Форт Мекмарија и постројења за производњу нафте.

Истовремено, расте забринутост због последица пожара на нафтну индустрију, кључну за економију региона.

(Мондо.рс)

(Фото: Принтсцреен/YоуТубе)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лијан

08.05.2016 10:05

Какве ли су ово монстроузне играрије!?Некоме смета И Канада!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

војник

08.05.2016 10:26

Војна чузна кад отвара туђа врата, и његова ће неко однијети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог је Један

08.05.2016 11:39

И Све се Збива Бозјом Вољом Опомене Да је Бог Један Који Нема Судруга

ОДГОВОРИТЕ