Сарајево се опростило од Јадранке Стојаковић

Комеморативна сједница поводом смрти истакнуте босанскохерцеговачке кантауторице Јадранке Стојаковић , одржана је данас у Народном позоришту Сарајево, док ће сахрана бити обављена у понедјељак, 9. маја на гробљу у Врбањи у Алеји заслужних грађана Бањалуке.

Босна и Херцеговина 07.05.2016 | 18:57
Сарајево се опростило од Јадранке Стојаковић

У организацији Асоцијације композитора – музичких стваралаца – АМУС, њене колеге музичари и позоришни радници одали су јој почаст минутом шутње уз стихове познате пјесме “Све смо могли ми”.

Комеморацији су присуствовали бројни Јадранкини пријатељи који су упутили посљедњи поздрав овој великој умјетници, пјевачици и кантауторици.

На комеморацији су између осталих говорили Ивица Шарић, Исмета Дервоз, Маја Татић и Синан Алимановић.

Јадранка Стојаковић рођена је 24. јула 1950. године у Сарајеву, гдје је и почела музичку каријеру.

Током касних 1970-их почела се бавити обрадом севдалинки, старих градских љубавних пјесама, као и обрадом поезије пјесникиње Десанке Максимовић у новом музичком аранжману.

Радила је и примијењену музику за телевизију (Дјечије емисије Телевизије Сарајево) те написала уводну тему 14. Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године. Од 1988. године живјела је у Јапану, до повратка 2012. године.

Преминула је 3. маја у Бањалуци.

(Клиx.ба)

(Фото: Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кики

07.05.2016 19:14

Нек јој је лака земља.Истинска људска велицина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

07.05.2016 21:09

За вријеме бивсе Југославије имали смо много врхунских умјетника, музицара, глумаца, резисера, сликара... Они су били дуса овог простора. Од 1991 године,нема висе ниста. Јадранка је била једна од најбољих кантауторица. Написала је и изводила пјесме које смо вољели и волимо.

ОДГОВОРИТЕ