Жизел, ниси ти за манекенку

Многи би одустали после 42 безуспешна покушаја, али не и она. Пре него што је закорачила у свет моде, Жизел Бундшен су одбијали уз образложење да велики нос и ситне очи какве има никада неће доспети на насловне стране магазина.

Забава 30.04.2016 | 08:41
Жизел, ниси ти за манекенку

Готово да не постоји особа која није чула за манекенку Жизел Бундшен. Безмало пуну деценију, лепа Бразилка налази се на врху листе најплаћенијих манекенки, ангажовали су је сви познати дизајнери и красила је „безброј“ насловних страна престижних часописа.

Међутим, овом супермоделу су пре почетка каријере саветовали да покуша да се бави нечим другим јер има превелики нос и ситне очи и да због тога нема шансе да се икада фотографише за било какву насловницу.

Жизел је у том тренутку имала само 14 година и сада каже да јој у том узрасту било веома тешко да се бори са таквим коментарима.

„Није било лако тада слушати такве критике. Због тога сам била несигурна у себе“, јада се једна од најуспешнијих светских манекенки.

Међутим, тада јој је највећу подршку пружио отац, који ју је охрабривао да ипак следи своје снове.

„Следећи пут када ти то кажу, одговори им да уз велики нос долази и велика личност“, посаветовао је тада тата.

Била је упорна и ни одбијање на 42 кастинга за модне ревије нису је одвратили од наума да се бави манекенством. Све се променило када ју је Александар Меквин ангажовао за ревију у Лондону 1998. године.

Уследили су бројни ангажмани, а Жизел Бундшен се током каријере дуге две деценије појавила на више од 1.200 насловних страна. Прошле године се званично повукла са модних писта, након што је њима прошетала 470 пута.

РТС

пхотограпхед бy Луиги & Ианго

 

Коментари / 0

Оставите коментар