Наставак суђења Фахрудину Радончићу

Наставак суђења предсједнику Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудину Радончићу и за још троје оптужених за ометање рада правосуђа заказан је за данас у Суду БиХ.

Босна и Херцеговина 13.04.2016 | 07:30
Наставак суђења Фахрудину Радончићу

Против Радончића, Бакира Даутбашића, Билсене Шахман и Зијада Хаџијахића подигнута је оптужница због удруживања ради чињења кривичних дјела, ометања рада правосуђа и давања награде или другог облика користи за трговину утицајем.

На почетку суђења 30. марта тужилац Божо Михајловић прочитао је оптужницу која Радончића терети за организовање групе људи од 14. децембра прошле до 12. јануара ове године који су присиљавали Азру Сарић да у случају "Кељменди" да лажни исказ пред судом у Приштини, као и да не свједочи у истрази која се против Радончића води пред Тужилаштвом БиХ.

Они су оптужени и да су утицали на Зијада Хаџијахића, службеника Амбасаде САД, да врши притисак на Тужилаштво БиХ у предмету који се води против Радончића, за шта је његова супруга награђена амбасадорским мјестом у Словенији.

Браниоци оптужених поручили су да ће доказати да рад правосуђа није ометан, те да је ријеч о предрасудама према Радончићу и политичком процесу.

Радончић је оцијенио да није било разлога за покретање овог процеса и оптужио је "појединца" из Тужилаштва БиХ да стоји иза свега, али није открио о коме је ријеч. Он је позвао Тужилаштво БиХ да заштити његов кредибилитет.

Почетак рочишта заказан је за 13.00 часова.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Батман

13.04.2016 07:37

Све у БиХ је спрдња и фарса...

ОДГОВОРИТЕ