Можете ли да замислите Формулу без трке у Монци?!

Тешко? Чак и градоначелник уверава да ће пронаћи решење!

Остали спортови 30.04.2016 | 19:40
Можете ли да замислите Формулу без трке у Монци?!

„Последњи круг у Монци“ није само наслов култног домаћег филма већ реалност која би могла да задеси Велику награду Италије.

У одбрану традиције и емоција везаних за овај празник ауто-спорта стао је и градоначелник Монце Роберто Сканагати. Он је отворено саопштио Бернију Еклстону да му ни на крај памети не падне да оствари свој план по коме би се баш ове сезоне извозао „последњи круг у Монци“.

„Обећавам вам да у септембру неће бити последња трка Формуле 1 која се вози у Монци. Знам да су преговори дуги, али ћемо наћи решење. Никако не могу да замислим шампионат Формуле 1 без стазе у Монци и Монте Карлу. Такве идеје не подржавам, тако да ће, изгледа, морати да се пронађе компромисно решење. Преговори и тактика чине своје, али свима нама је генерално исти циљ. Обавештење у коме стоји да ће се стара добра Монца избрисати са мапе најбржег циркуса надам се да никада неће бити потписано“, рекао је Роберто Сканагати, први човек Монце.

Мишљење градоначелника маленог града надомак Милана, осим армије поштовалаца Формуле 1, дели и већина возача и тимова најбржег каравана. Они ће сигурно поставити барикаде и борити се за праведно очување традиционално најзанимљивијег догађаја у сезони Формуле 1. Замислити Формулу 1 без Монце било би једнако богохулно као када би се из историје овога спорта избрисали Хуан Мануел Фанђо, Ајртон Сена или вечито агилни Ники Лауда.

Коментари / 0

Оставите коментар