Možete li da zamislite Formulu bez trke u Monci?!

Teško? Čak i gradonačelnik uverava da će pronaći rešenje!

Ostali sportovi 30.04.2016 | 19:40
Možete li da zamislite Formulu bez trke u Monci?!

„Poslednji krug u Monci“ nije samo naslov kultnog domaćeg filma već realnost koja bi mogla da zadesi Veliku nagradu Italije.

U odbranu tradicije i emocija vezanih za ovaj praznik auto-sporta stao je i gradonačelnik Monce Roberto Skanagati. On je otvoreno saopštio Berniju Eklstonu da mu ni na kraj pameti ne padne da ostvari svoj plan po kome bi se baš ove sezone izvozao „poslednji krug u Monci“.

„Obećavam vam da u septembru neće biti poslednja trka Formule 1 koja se vozi u Monci. Znam da su pregovori dugi, ali ćemo naći rešenje. Nikako ne mogu da zamislim šampionat Formule 1 bez staze u Monci i Monte Karlu. Takve ideje ne podržavam, tako da će, izgleda, morati da se pronađe kompromisno rešenje. Pregovori i taktika čine svoje, ali svima nama je generalno isti cilj. Obaveštenje u kome stoji da će se stara dobra Monca izbrisati sa mape najbržeg cirkusa nadam se da nikada neće biti potpisano“, rekao je Roberto Skanagati, prvi čovek Monce.

Mišljenje gradonačelnika malenog grada nadomak Milana, osim armije poštovalaca Formule 1, deli i većina vozača i timova najbržeg karavana. Oni će sigurno postaviti barikade i boriti se za pravedno očuvanje tradicionalno najzanimljivijeg događaja u sezoni Formule 1. Zamisliti Formulu 1 bez Monce bilo bi jednako bogohulno kao kada bi se iz istorije ovoga sporta izbrisali Huan Manuel Fanđo, Ajrton Sena ili večito agilni Niki Lauda.

Komentari / 0

Ostavite komentar