Формула 1: Тимовима није до промјена!

Скупи им нови мотори...!

Остали спортови 30.04.2016 | 15:40
Формула 1: Тимовима није до промјена!

Јачи и бржи мотори за болиде Формуле 1 засад остају само лепа идеја и мртво слово на папиру. Шефови тимова нису постигли договор по питању нових правила везаних за аеродинамику и агрегате за 2017. годину. До неког договора ипак мора доћи, па ће на крају, чини се, ФИА пресећи дискусију. Догоди ли се то, болиди ће наредне сезоне бити чак пет секунди по кругу бржи него данас.

Челници Мерцедеса су најгласнији у одбрани тврдње да „нема потребе“ било шта да се мења.
„После три трке у овој сезони, видели смо да да тимови имају све потребне перформансе како би трке учинили занимљивијим“, млако брани садашњу супериорну позицију Мерцедеса Тото Волф, директор немачке екипе.

Он наводи како нова правила имају све мање подршке код осталих тимова, али да у теорији нове регулативе већ имају зелено светло за примену. Према његовој оцени, највећи камен око кога се спотичу тимови свакако је питање мотора око којих ФИА неће ни да преговара а још мање да попусти.

Цена коју би тимови за нове агрегате морали да плате екипама је превисока. ФИА, ипак, не одустаје од намере да се нешто мења, па ће тимови моћи „да размисле“ највероватније до краја ове седмице.

После тога ФИА ће ипак морати да развеже Гордијев чвор који стежу све екипе Формуле 1.

Коментари / 0

Оставите коментар