Formula 1: Timovima nije do promjena!

Skupi im novi motori...!

Ostali sportovi 30.04.2016 | 15:40
Formula 1: Timovima nije do promjena!

Jači i brži motori za bolide Formule 1 zasad ostaju samo lepa ideja i mrtvo slovo na papiru. Šefovi timova nisu postigli dogovor po pitanju novih pravila vezanih za aerodinamiku i agregate za 2017. godinu. Do nekog dogovora ipak mora doći, pa će na kraju, čini se, FIA preseći diskusiju. Dogodi li se to, bolidi će naredne sezone biti čak pet sekundi po krugu brži nego danas.

Čelnici Mercedesa su najglasniji u odbrani tvrdnje da „nema potrebe“ bilo šta da se menja.
„Posle tri trke u ovoj sezoni, videli smo da da timovi imaju sve potrebne performanse kako bi trke učinili zanimljivijim“, mlako brani sadašnju superiornu poziciju Mercedesa Toto Volf, direktor nemačke ekipe.

On navodi kako nova pravila imaju sve manje podrške kod ostalih timova, ali da u teoriji nove regulative već imaju zeleno svetlo za primenu. Prema njegovoj oceni, najveći kamen oko koga se spotiču timovi svakako je pitanje motora oko kojih FIA neće ni da pregovara a još manje da popusti.

Cena koju bi timovi za nove agregate morali da plate ekipama je previsoka. FIA, ipak, ne odustaje od namere da se nešto menja, pa će timovi moći „da razmisle“ najverovatnije do kraja ove sedmice.

Posle toga FIA će ipak morati da razveže Gordijev čvor koji stežu sve ekipe Formule 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar