Бодирога: Кошарка мора да буде изнад политике!

Председник комисије за такмичење ФИБА Европе Дејан Бодирога рекао је поводом ситуације у европској кошарци да играчи не би смели да трпе због политике.

Кошарка 25.04.2016 | 11:40
Бодирога: Кошарка мора да буде изнад политике!

Бодирога је за руску “Известију” истакао да би ‘рату’ између ФИБА Европе и Евролиге ускоро могао да дође крај и то на пријатељски начин.

Један од најбољих европских и светских кошаркаша свих времена открио је да ФИБА Европа има решење за катастрофалну ситуацију у којој се тренутно налази европска кошарка.

Подсетимо, ФИБА је суспендовала 14 репрезентација са Европског првенства 2017. године, укључујући и Србију, због тога што ће клубови из земаља из којих долазе играти Еврокуп, док са играњем у Евролиги не постоје никакви проблеми.

Бодирога је истакао да ће се детаљи о свему знати предстојећег викенда.

“Ситуација је изузетно комплексна и захтева дубоку анализу. За суботу је заказан састанак Борда Фиба Европе. Искрено, имамо решење за целу проблематику, или боље да се изразим – конкретну понуду Евролиги. Али, не смем да говорим ништа док се састанак не одржи. С моје тачке гледишта, кошарка мора да буде изнад политике. Играчи не би смели да трпе због неслагања”, рекао је Бодирога, “Европско првенство без ових репрезентација не би било исто. Уверен сам да неће доћи до тога. Сви би требало да буду смирени и сачекају да пронађемо решење”.

Коментари / 0

Оставите коментар