Bodiroga: Košarka mora da bude iznad politike!

Predsednik komisije za takmičenje FIBA Evrope Dejan Bodiroga rekao je povodom situacije u evropskoj košarci da igrači ne bi smeli da trpe zbog politike.

Košarka 25.04.2016 | 11:40
Bodiroga: Košarka mora da bude iznad politike!

Bodiroga je za rusku “Izvestiju” istakao da bi ‘ratu’ između FIBA Evrope i Evrolige uskoro mogao da dođe kraj i to na prijateljski način.

Jedan od najboljih evropskih i svetskih košarkaša svih vremena otkrio je da FIBA Evropa ima rešenje za katastrofalnu situaciju u kojoj se trenutno nalazi evropska košarka.

Podsetimo, FIBA je suspendovala 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva 2017. godine, uključujući i Srbiju, zbog toga što će klubovi iz zemalja iz kojih dolaze igrati Evrokup, dok sa igranjem u Evroligi ne postoje nikakvi problemi.

Bodiroga je istakao da će se detalji o svemu znati predstojećeg vikenda.

“Situacija je izuzetno kompleksna i zahteva duboku analizu. Za subotu je zakazan sastanak Borda Fiba Evrope. Iskreno, imamo rešenje za celu problematiku, ili bolje da se izrazim – konkretnu ponudu Evroligi. Ali, ne smem da govorim ništa dok se sastanak ne održi. S moje tačke gledišta, košarka mora da bude iznad politike. Igrači ne bi smeli da trpe zbog neslaganja”, rekao je Bodiroga, “Evropsko prvenstvo bez ovih reprezentacija ne bi bilo isto. Uveren sam da neće doći do toga. Svi bi trebalo da budu smireni i sačekaju da pronađemo rešenje”.

Komentari / 0

Ostavite komentar