Хрватска географски држи БиХ у загрљају

Предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић поновила је на отварању Сајма привреде у Мостару да Босна и Херцеговина има пријатеља и поузданог партнера у земљи на чијем је челу.

Регион 12.04.2016 | 13:25
Хрватска географски држи БиХ у загрљају

"Ако гледате географски, Хрватска дословно држи БиХ у загрљају. То се огледа у привредној сарадњи, један од највећих улагача у БиХ и први трговински партнер", истакнла је Грабар - Китаровић.

Говорила је о шансама за развој привреде рекавши како су огромне и треба их искористити.

"У мојој визији стратегије Хрватске све што је везано уз развој наше инфраструктуре претпоставља и развој инфраструктуре у БиХ и јаче повезивање, улагање у локалне заједнице, развој трговине и подршку БиХ на путу у ЕУ", казала је Грабар - Китаровић поновивши жеље за сигурнију и просперитетнију будућност региона.

"Веселим се и сљедећој години када ће Хрватска бити земља партнер на јубиларном 20. Сајму", поручила је на крају обраћања.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

купујмо домаће

12.04.2016 11:55

Држе нас у загрљају ради економских интереса.Највећу продају својих производа(п одравка,виндија,краш,франк,пик,сапонија,тдх....) Хрватска остварује у БиХ и Србији.Они су економски господари Балкана и то захваљујући корумпираним политичарима и онима којима је слађе туђе говно него домаћа продукција.Ја сам за бојкот Конзума и Идеа трговачког ланца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

12.04.2016 15:38

Никад нисам ушао у Конзум. И нећу.

Name

абц

12.04.2016 11:56

Благо ли се нама.Једни казу да им је Босанска ситуација највеца брига а други да смо им у загрљају.Како нас воле то нема нигдје на свијету а попили би нас у цаси воде да могу.Толико о љубави сусједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

12.04.2016 13:19

Некако би нам много боље пасало да има мало мање "прекосавске" и "прекодринске" љубави за Босну и Херцеговину. Толико нас воле, да би нас најрадје од драгости потпуно прогутали. А ми би се требали онда попут цоколаде истопити и нестати од среце сто нас сви около толико воле. Нека су зиви и здрави, али би Босну требали кнацно оставити и једни и други да у миру планира и бори се за будуцност своју и својих градјана. Тако би засигурно било свима много, много боље. Нисам ли у праву, драге комсије?

Name

ФРАЊО

12.04.2016 13:03

ПУСТИ, ПУСТИ, ПУСТИ МОДУ? НЕКА ШТО ОД НАС ДАЉЕ ОДУ.

ОДГОВОРИТЕ