Hrvatska geografski drži BiH u zagrljaju

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ponovila je na otvaranju Sajma privrede u Mostaru da Bosna i Hercegovina ima prijatelja i pouzdanog partnera u zemlji na čijem je čelu.

Region 12.04.2016 | 13:25
Hrvatska geografski drži BiH u zagrljaju

"Ako gledate geografski, Hrvatska doslovno drži BiH u zagrljaju. To se ogleda u privrednoj saradnji, jedan od najvećih ulagača u BiH i prvi trgovinski partner", istaknla je Grabar - Kitarović.

Govorila je o šansama za razvoj privrede rekavši kako su ogromne i treba ih iskoristiti.

"U mojoj viziji strategije Hrvatske sve što je vezano uz razvoj naše infrastrukture pretpostavlja i razvoj infrastrukture u BiH i jače povezivanje, ulaganje u lokalne zajednice, razvoj trgovine i podršku BiH na putu u EU", kazala je Grabar - Kitarović ponovivši želje za sigurniju i prosperitetniju budućnost regiona.

"Veselim se i sljedećoj godini kada će Hrvatska biti zemlja partner na jubilarnom 20. Sajmu", poručila je na kraju obraćanja.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kupujmo domaće

12.04.2016 11:55

Drže nas u zagrljaju radi ekonomskih interesa.Najveću prodaju svojih proizvoda(p odravka,vindija,kraš,frank,pik,saponija,tdh....) Hrvatska ostvaruje u BiH i Srbiji.Oni su ekonomski gospodari Balkana i to zahvaljujući korumpiranim političarima i onima kojima je slađe tuđe govno nego domaća produkcija.Ja sam za bojkot Konzuma i Idea trgovačkog lanca.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

12.04.2016 15:38

Nikad nisam ušao u Konzum. I neću.

Name

abc

12.04.2016 11:56

Blago li se nama.Jedni kazu da im je Bosanska situacija najveca briga a drugi da smo im u zagrljaju.Kako nas vole to nema nigdje na svijetu a popili bi nas u casi vode da mogu.Toliko o ljubavi susjeda.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

12.04.2016 13:19

Nekako bi nam mnogo bolje pasalo da ima malo manje "prekosavske" i "prekodrinske" ljubavi za Bosnu i Hercegovinu. Toliko nas vole, da bi nas najradje od dragosti potpuno progutali. A mi bi se trebali onda poput cokolade istopiti i nestati od srece sto nas svi okolo toliko vole. Neka su zivi i zdravi, ali bi Bosnu trebali knacno ostaviti i jedni i drugi da u miru planira i bori se za buducnost svoju i svojih gradjana. Tako bi zasigurno bilo svima mnogo, mnogo bolje. Nisam li u pravu, drage komsije?

Name

FRANJO

12.04.2016 13:03

PUSTI, PUSTI, PUSTI MODU? NEKA ŠTO OD NAS DALJE ODU.

ODGOVORITE