Још један снажан земљотрес у Еквадору

Земљотрес јачине 6,2 степена Рихтерове скале данас је поново погодио Еквадор, објавио је Пацифик цунами центар за узбуну, само неколико дана након након разорног земљотреса у којем је погинуло више од 500 људи.

Свијет 20.04.2016 | 14:40
Још један снажан земљотрес у Еквадору

Епицентар земљотреса је 70 км западно од Есмералда, недалеко од епицентра претходног земљотреса чија јачина је била 7,8 степени Рихтера.
Извештач Ројтерса сведочи да су се осетила два јака подрхтавања у трајању од по 30 секунди, што је изазвало панику становништва које је масовно изашло на улице. Још нема званичних извештаја о последицама данашњег земљотреса.

У земљотресу који је у суботу погодио Еквадор погинуло је, према најновијим подацима, 507 особа, али би тај број могао да буде и већи јер нису нађени сви нестали.

Државно тужилаштво саопштило ј да је до сада идентификовано 499 жртава, а да међу погинулима има 11 странаца.

Спасилачке екипе, којима су се придружили екипе и из из Мексика, Колумбије, Шпаније и других земаља, наставиће и данас потрагу, али упозоравају да су све мање шансе да ће бити нађено још преживелих.

Министарство одбране саопштило је у уторак да се 231 особа води као нестала.

У земљотресу је уништено или оштећено око 1.500 зграда, а око 20.000 људи је остало без дома.

Више од 10 земаља је послало помоћ у виду хране, новца, стручњака и доктора.

Председник Еквадора Рафаел Кореа изјавио је раније да ће реконструкција земље "коштати стотине (милиона), вероватно и милијарде долара".

Епицентар најјачег земљотреса у Еквадору од 1979. године, магнитуде 7,8, био је 27 километара југоисточно од Муисне, слабо насељеног подручја које је популарно међу туристима.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар