НАТО је предуслов за евроинтеграције

У Црној Гори су схватили узрочно посљедичну везу између европских и НАТО интеграција. Схватили су да су НАТО интеграције предуслов европских, оцијенио је у интервјуу Побједи лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић.

Регион 15.04.2016 | 11:24
НАТО је предуслов за евроинтеграције

Драшковић: Чланство у ЕУ само путовање које може да потраје прилично дугоДрашковић: Чланство у ЕУ само путовање које може да потраје прилично дуго

Говорећи о спољној политици Црне Горе у свијетлу еуро и НАТО интеграција, Драшковић каже, да за разлику од Србије која је званично за приступање Европској унији, а против НАТО интеграција, у Црној Гори, "срећом, нема такве конфузије".

"У Црној Гори су схватили узрочно посљедичну везу између европских и НАТО интеграција. Схватили су да су НАТО интеграције предуслов европских интеграција. Зашто? Зато што је НАТО избор пута и гаранција путовања и безбједности. Политичке безбједности, а чланство у Европској унији је само путовање које може да потраје прилично дуго. Та узрочно посљедична веза европских и НАТО интеграција показује се и у Србији. Како расте број оних који према анкетама су одлучно против приступања НАТО савезу, тако драматично опада и број оних који су за европске интеграције ", рекао је Драшковић.

Говорећи о јачању деснице у Србији, Драшковић наводи да су лијеви и десни путокази у данашњој Србији изокренути, а често и подударни.

"Главна подјела и међу странкама и међу грађанима је: Еврора иИи Русија. Они који су за Русију, а Еврори и Америку проглашавају за националног непријатеља, себе сматрају националног десницом. За њих је, међутим, 'мајка Русија' само Русија која је у непријатељству са Европомм и Америком, Русија која одбацује демократско устројство Запада, западну науку, културу, чин живота. Русија логор, Русија из Стаљиновог времена. То нијесу десничаги, него необољшевици, огрнути и антизападним шињелом Српске цркве. Сличан хаос је и на европској страни Србље. Јесу за ЕУ, а против су НАТО, осуђују ратне и остале злочине Милошевићевог режима, а против су отварања тајних досијеа о злочинима и злочинцима тог режима", казао је Драшковић.

(РТЦГ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

самуел

15.04.2016 09:47

Да си тако говорио 90-тих мозда рата не бу ни било, али боље је доци памети икад него никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@самуел

15.04.2016 12:46

Говорио је он против рата само га није Нико слусао

Name

лијан

15.04.2016 10:39

Какав НАТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

15.04.2016 11:44

КАД СУ ТЕ ПУСТИЛИ ИЗ УМОБОЛНИЦЕ?ЗНАЧИ ЛЕЧЕЊЕ НИЈЕ ПОМОГЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.04.2016 17:48

Зар је ова љига још жива?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

15.04.2016 18:32

Жељно те чекамо у гацко да додјеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Ђуро

15.04.2016 20:54

Немате ви довољно коке да га дочекате. Као човјек и политичар не заслужује коментар, али писац је добар ту нема спора. Док сам био млад ( и глуп) прихватао сам (нажалост) неке ставове и мишљења г-дина Драшковића. Био је јако сугестиван.

Name

Богољуб

17.04.2016 05:31

Господине Вуце засто не радите оно сто знате за Бога милога?Узмите перо у руке и писте,маните се политике.

ОДГОВОРИТЕ