NATO je preduslov za evrointegracije

U Crnoj Gori su shvatili uzročno posljedičnu vezu između evropskih i NATO integracija. Shvatili su da su NATO integracije preduslov evropskih, ocijenio je u intervjuu Pobjedi lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

Region 15.04.2016 | 11:24
NATO je preduslov za evrointegracije

Drašković: Članstvo u EU samo putovanje koje može da potraje prilično dugoDrašković: Članstvo u EU samo putovanje koje može da potraje prilično dugo

Govoreći o spoljnoj politici Crne Gore u svijetlu euro i NATO integracija, Drašković kaže, da za razliku od Srbije koja je zvanično za pristupanje Evropskoj uniji, a protiv NATO integracija, u Crnoj Gori, "srećom, nema takve konfuzije".

"U Crnoj Gori su shvatili uzročno posljedičnu vezu između evropskih i NATO integracija. Shvatili su da su NATO integracije preduslov evropskih integracija. Zašto? Zato što je NATO izbor puta i garancija putovanja i bezbjednosti. Političke bezbjednosti, a članstvo u Evropskoj uniji je samo putovanje koje može da potraje prilično dugo. Ta uzročno posljedična veza evropskih i NATO integracija pokazuje se i u Srbiji. Kako raste broj onih koji prema anketama su odlučno protiv pristupanja NATO savezu, tako dramatično opada i broj onih koji su za evropske integracije ", rekao je Drašković.

Govoreći o jačanju desnice u Srbiji, Drašković navodi da su lijevi i desni putokazi u današnjoj Srbiji izokrenuti, а često i podudarni.

"Glavna podjela i među strankama i među građanima је: Еvroра iIi Rusija. Оni koji su za Rusiju, а Еvroри i Ameriku proglašavaju za nacionalnog neprijatelja, sebe smatraju nacionalnog desnicom. Za njih je, međutim, 'majka Rusija' samo Rusija koja je u neprijateljstvu sa Evropomm i Amerikom, Rusija koja odbacuje demokratsko ustrojstvo Zapada, zapadnu nauku, kulturu, čin života. Rusija logor, Rusija iz Staljinovog vremena. То nijesu desničaгi, nego neoboljševici, ogrnuti i antizapadnim šinjelom Srpske crkve. Sličan haos je i na evropskoj strani Srblje. Jesu za ЕU, а protiv su NATO, osuđuju ratne i ostale zločine Miloševićevog režima, a protiv su otvaranja tajnih dosijea o zločinima i zločincima tog režima", kazao je Drašković.

(RTCG)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

samuel

15.04.2016 09:47

Da si tako govorio 90-tih mozda rata ne bu ni bilo, ali bolje je doci pameti ikad nego nikad.

ODGOVORITE
Name

@samuel

15.04.2016 12:46

Govorio je on protiv rata samo ga nije Niko slusao

Name

lijan

15.04.2016 10:39

Kakav NATO!

ODGOVORITE
Name

SSSS

15.04.2016 11:44

KAD SU TE PUSTILI IZ UMOBOLNICE?ZNAČI LEČENJE NIJE POMOGLO.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

15.04.2016 17:48

Zar je ova ljiga još živa?

ODGOVORITE
Name

Gacko

15.04.2016 18:32

Željno te čekamo u gacko da dodješ

ODGOVORITE
Name

Brat Đuro

15.04.2016 20:54

Nemate vi dovoljno koke da ga dočekate. Kao čovjek i političar ne zaslužuje komentar, ali pisac je dobar tu nema spora. Dok sam bio mlad ( i glup) prihvatao sam (nažalost) neke stavove i mišljenja g-dina Draškovića. Bio je jako sugestivan.

Name

Bogoljub

17.04.2016 05:31

Gospodine Vuce zasto ne radite ono sto znate za Boga miloga?Uzmite pero u ruke i piste,manite se politike.

ODGOVORITE