Послије Ван Гала, ипак, Гигс?!

Шпанска "Марка" пише да ће Мурињо морати да се окрене другим опцијама, рецимо Реалу или Пари сен Жермену.

Фудбал 16.04.2016 | 14:00
Послије Ван Гала, ипак, Гигс?!

Када челници Манчестер јунајтеда одлуче да се растану са Лујом ван Галом - овог лета, или по истеку уговора 2017. године - његов наследник биће Рајан Гигс.

Шпанска "Марка" пише да је породица Глејзер, која је већински власник клупских деоница, већ предузела кораке око промоције актуелног Ван Галовог, а пре тога и помоћника Дејвида Мојеса.

У кризним моментима Јунајтеда током зиме, медији су неколико пута практично "довели" Жозеа Муриња на Олд Трафорд, али у међувремену је, наводно, руководство клуба заузело став против његовог ангажмана, добрим делом под утицајем сер Алекса Фергусона.

Резон је да би Мурињо својом харизмом и агресивним медијским наступима запретио да постане већи од самог Манчестер јунајтеда, а то је оно што нико не жели да види.

"Марка" даље пише да би Португалац, с обзиром на махом "подељене карте" у великим европским клубовима, следеће сезоне могао да преузме Пари сен Жермен или Реал Мадрид.

У Паризу је Лоран Блан после елиминације у четвртфиналу Лиге шампиона виђен за "одстрел", док је позиција Зинедина Зидана на стадиону Сантјаго Бернабеу недефинисана за период након ове сезоне.

Добро упућени спортски лист из Мадрида подсећа да је председник Реала Флорентино Перез велики Мурињов присталица, иако су за три сезоне са њим на клупи освојени само једна Примера, један Куп краља и један домаћи Суперкуп.

Коментари / 0

Оставите коментар