Мото ГП: Маркес до пола испред Лоренца и Росија!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес стартоваће са пол позицији на Великој награди Америка, трећој трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата.

Остали спортови 10.04.2016 | 09:00
Мото ГП: Маркес до пола испред Лоренца и Росија!

Млади Шпанац је до четврте узастопне пол позиције у Тексасу дошао сјајним кругом од 2:03.188 минута.

Маркесу ће се у првом реду на старту трке, у недељу од 21 час по нашем времену, придружити двојац Јамахе Хорхе Лоренцо и Валентино Роси.

Од почетка тркачког викенда у Остину, Маркес се издвојио од осталих возача, па његова пол позиција ниједног тренутка није доведена у питање. На крају, возач Репсол Хонде је победио Лоренца за 69 хиљадитинки, док је ‘Доктор’ био мање од четири десетинке даље.

Возач Дукатија Андреа Јаноне био је једини од осталих возача унутар једне секунде од Маркеса, али ће на старту бити померен за три места због удеса са тимским колегом Андреом Довициозом пре недељу дана у Аргентини. Тако ће четврто место заузети Маверик Вињалес на Сузукију, а следиће га возач ЛЦР Хонде Кал Крачлоу и Довицозо. Јаноне ће стартовати као седми, а прву десеторицу комплетираће други возач Репсол Хонде Дани Педроса, Алеш Еспаргаро на Сузукију и возач Прамак Дукатија Скот Рединг.

Трећу трку сезоне пропустиће возач Марк ВДС рејсинга Џек Милер, који је у паду током тренинга у пету доживео прелом пете метатарзалне кости.

Коментари / 0

Оставите коментар