Moto GP: Markes do pola ispred Lorenca i Rosija!

Vozač Repsol Honde Mark Markes startovaće sa pol poziciji na Velikoj nagradi Amerika, trećoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 10.04.2016 | 09:00
Moto GP: Markes do pola ispred Lorenca i Rosija!

Mladi Španac je do četvrte uzastopne pol pozicije u Teksasu došao sjajnim krugom od 2:03.188 minuta.

Markesu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 21 čas po našem vremenu, pridružiti dvojac Jamahe Horhe Lorenco i Valentino Rosi.

Od početka trkačkog vikenda u Ostinu, Markes se izdvojio od ostalih vozača, pa njegova pol pozicija nijednog trenutka nije dovedena u pitanje. Na kraju, vozač Repsol Honde je pobedio Lorenca za 69 hiljaditinki, dok je ‘Doktor’ bio manje od četiri desetinke dalje.

Vozač Dukatija Andrea Janone bio je jedini od ostalih vozača unutar jedne sekunde od Markesa, ali će na startu biti pomeren za tri mesta zbog udesa sa timskim kolegom Andreom Doviciozom pre nedelju dana u Argentini. Tako će četvrto mesto zauzeti Maverik Vinjales na Suzukiju, a slediće ga vozač LCR Honde Kal Kračlou i Dovicozo. Janone će startovati kao sedmi, a prvu desetoricu kompletiraće drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, Aleš Espargaro na Suzukiju i vozač Pramak Dukatija Skot Reding.

Treću trku sezone propustiće vozač Mark VDS rejsinga Džek Miler, koji je u padu tokom treninga u petu doživeo prelom pete metatarzalne kosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar