ЕЛ: ПАО поразом "избјегао" Барсу! Бамберг са +20 послао Звезду на ЦСКА!

Кошаркаши Панатинаикоса поражени су од Анадолу Ефеса 91:86 у последњем колу Топ 16 фазе Евролиге. Кошаркаши Црвене звезде играће са московским ЦСКА у плеј-офу Евролиге.

Кошарка 07.04.2016 | 22:00
ЕЛ: ПАО поразом "избјегао" Барсу! Бамберг са +20 послао Звезду на ЦСКА!

Овим поразом ПАО је освојио треће место у Групи Е, па је "избегао" дуел са Барселоном у четвртфиналу елитног такмичења.

Грчки тим ће у плеј-оф највероватније имати дуел са другим шпанским тимом, Лаборал Кучом, која убедљиво губи у Бамбергу, што ће је оставити на другој позицији у Групи Ф.

ПАО је водио током већег дела меча у Истанбулу, али је домаћин преокренуо у последњој четвртини са 30:20.

Најефикаснији у екипи Душана Ивковића био је Дарио Шарић са 15 поена уз 7 сккова, 13 је убацио Џон Диблер, 12 је додао Осман Чеди, док су двоцифрен учинак имали још Дерик Браун и Брајант Данстон са по 11, те Алекс Тајус са 10 поена.

И ПАО је имао велики број "двоцифрених" играча, по 14 поена су убацили Џејмс Гист, Елиот Вилијамс и Ник Калатес, који је умало остварио трипл-дабл јер је имао још 10 асистенција и 8 скокова.

По 10 поена постигли су Мирослав Радуљица, Владимир Јанковић и Димитрис Дијамантидис, док је други Србин у овој екипи Огњен Кузмић имао тек по поен и скок.

Кошаркаши Црвене звезде играће са московским ЦСКА у плеј-офу Евролиге.

То је "одлучио" немачки Бамберг неочекивано убедљивом победом над Лаборал Кучом 89:69, у последњем колу Топ 16 фазе.

Шпански тим је имао шансу да освоји прво место у Групи Е у случају победе, а пораза ЦСКА у Пиреју у петак, што би му донело окршај са руским Химкијем у четвртфиналу.

Овако, Баски ће играти са земљацима Барселоном, док ће Звезда први наступ у плеј-офу имати против једног од фаворита такмичења из Москве.

Меч у Немачкој је практично решен већ у првомј четвртини, када је Бамберг стекао 15 поена предности.

Иако је већ на полувремену било јасно да Бросе Баскет не може у плеј-оф, због победе Барселоне на Жалгирисом, наставили су да "газе" Лаборал за седму победу у Топ 16 фази.

Барберг су до победе предводили Данијел Теис са 21 поенома, те Даријус Милер са 19, уз 6 скокова.

С друге стране, најбољи у тиму из Виторије је био бивши играч Звезде Јака Блажич са 19 поена (4/6 за три) и 6 ухваћених лопти, док су по 11 постигли Адам Ханга, Јанис Бурусис и Даријус Адамс.

Коментари / 0

Оставите коментар