EL: PAO porazom "izbjegao" Barsu! Bamberg sa +20 poslao Zvezdu na CSKA!

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su od Anadolu Efesa 91:86 u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige. Košarkaši Crvene zvezde igraće sa moskovskim CSKA u plej-ofu Evrolige.

Košarka 07.04.2016 | 22:00
EL: PAO porazom "izbjegao" Barsu! Bamberg sa +20 poslao Zvezdu na CSKA!

Ovim porazom PAO je osvojio treće mesto u Grupi E, pa je "izbegao" duel sa Barselonom u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Grčki tim će u plej-of najverovatnije imati duel sa drugim španskim timom, Laboral Kučom, koja ubedljivo gubi u Bambergu, što će je ostaviti na drugoj poziciji u Grupi F.

PAO je vodio tokom većeg dela meča u Istanbulu, ali je domaćin preokrenuo u poslednjoj četvrtini sa 30:20.

Najefikasniji u ekipi Dušana Ivkovića bio je Dario Šarić sa 15 poena uz 7 skkova, 13 je ubacio Džon Dibler, 12 je dodao Osman Čedi, dok su dvocifren učinak imali još Derik Braun i Brajant Danston sa po 11, te Aleks Tajus sa 10 poena.

I PAO je imao veliki broj "dvocifrenih" igrača, po 14 poena su ubacili Džejms Gist, Eliot Vilijams i Nik Kalates, koji je umalo ostvario tripl-dabl jer je imao još 10 asistencija i 8 skokova.

Po 10 poena postigli su Miroslav Raduljica, Vladimir Janković i Dimitris Dijamantidis, dok je drugi Srbin u ovoj ekipi Ognjen Kuzmić imao tek po poen i skok.

Košarkaši Crvene zvezde igraće sa moskovskim CSKA u plej-ofu Evrolige.

To je "odlučio" nemački Bamberg neočekivano ubedljivom pobedom nad Laboral Kučom 89:69, u poslednjem kolu Top 16 faze.

Španski tim je imao šansu da osvoji prvo mesto u Grupi E u slučaju pobede, a poraza CSKA u Pireju u petak, što bi mu donelo okršaj sa ruskim Himkijem u četvrtfinalu.

Ovako, Baski će igrati sa zemljacima Barselonom, dok će Zvezda prvi nastup u plej-ofu imati protiv jednog od favorita takmičenja iz Moskve.

Meč u Nemačkoj je praktično rešen već u prvomj četvrtini, kada je Bamberg stekao 15 poena prednosti.

Iako je već na poluvremenu bilo jasno da Brose Basket ne može u plej-of, zbog pobede Barselone na Žalgirisom, nastavili su da "gaze" Laboral za sedmu pobedu u Top 16 fazi.

Barberg su do pobede predvodili Danijel Teis sa 21 poenoma, te Darijus Miler sa 19, uz 6 skokova.

S druge strane, najbolji u timu iz Vitorije je bio bivši igrač Zvezde Jaka Blažič sa 19 poena (4/6 za tri) i 6 uhvaćenih lopti, dok su po 11 postigli Adam Hanga, Janis Burusis i Darijus Adams.

Komentari / 0

Ostavite komentar