Човић пријавио Цедевиту Евролиги!

Председник Црвене звезде обавестио је челнике најелитнијег европског такмичења о провокацији загребачког клуба пред последњи меч Топ 16 фазе.

Кошарка 07.04.2016 | 13:00
Човић пријавио Цедевиту Евролиги!

Цедевита је саопштила да да ће сав новац од продаје карата за меч против Црвене звезде у петак ићи за обнову симбола Вуковара, Водоторња, који је страдао у рату.

Иако је спортски директор Цедевите Матеј Мамић објаснио је да је акција планирана унапред и да није циљано одређено да то баш буде против српског шампиона, чини се да је у питању провокација.

Први човек Црвене звезде Небојша Човић обавестио је Евролиги да је Цедевита непримерено најавила утакмицу с београдским тимом.

"Не мислим да је то нормално, али ако се види од кога долази и колико Хрвати имају фрустрације од Србије и Црвене звезде, онда и не чуди. Познајемо добро њихов менталитет и нећемо насести на њихове провокације. О свему смо обавестили Евролигу јер се тако нешто никада у историји није десило откако постоји ово такмичење", изјавио је за "Курир" Небојша Човић.

Он је додао да црвено-бели неће одговорити на исти начин.

"Жао ми је што је Цедевита то урадила, али пошто су нам муштерије на спортском терену, разумемо их. Нећемо им одговорити на исти начин сигурно. Имаћемо између 500 и 1.000 навијача у Загребу, јер су људи већ раније обезбедили карте".

Небојша Човић каже да Звезду неће пореметити најаве из Загреба, као и да у меч улазе без притиска и оптерећења.

"Та утакмица у Загребу нема резултатски значај ни за нас, ни за њих. Без обзира на то какву нам атмосферу спремају, ми долазимо да играмо једну нормалну и спортску утакмицу. Не улазимо у меч с оптерећењем, осим да их победимо и тако на леп начин прославимо пласман у топ осам Евролиге", истакао је Човић.

Дуел Цедевите и Црвене звезде, у оквиру 14. кола групе Е Топ 16 фазе Евролиге, на програму је у петак од 19 часова у дворани Дражен Петровић у Загребу.

Коментари / 0

Оставите коментар