Čović prijavio Cedevitu Evroligi!

Predsednik Crvene zvezde obavestio je čelnike najelitnijeg evropskog takmičenja o provokaciji zagrebačkog kluba pred poslednji meč Top 16 faze.

Košarka 07.04.2016 | 13:00
Čović prijavio Cedevitu Evroligi!

Cedevita je saopštila da da će sav novac od prodaje karata za meč protiv Crvene zvezde u petak ići za obnovu simbola Vukovara, Vodotornja, koji je stradao u ratu.

Iako je sportski direktor Cedevite Matej Mamić objasnio je da je akcija planirana unapred i da nije ciljano određeno da to baš bude protiv srpskog šampiona, čini se da je u pitanju provokacija.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović obavestio je Evroligi da je Cedevita neprimereno najavila utakmicu s beogradskim timom.

"Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasesti na njihove provokacije. O svemu smo obavestili Evroligu jer se tako nešto nikada u istoriji nije desilo otkako postoji ovo takmičenje", izjavio je za "Kurir" Nebojša Čović.

On je dodao da crveno-beli neće odgovoriti na isti način.

"Žao mi je što je Cedevita to uradila, ali pošto su nam mušterije na sportskom terenu, razumemo ih. Nećemo im odgovoriti na isti način sigurno. Imaćemo između 500 i 1.000 navijača u Zagrebu, jer su ljudi već ranije obezbedili karte".

Nebojša Čović kaže da Zvezdu neće poremetiti najave iz Zagreba, kao i da u meč ulaze bez pritiska i opterećenja.

"Ta utakmica u Zagrebu nema rezultatski značaj ni za nas, ni za njih. Bez obzira na to kakvu nam atmosferu spremaju, mi dolazimo da igramo jednu normalnu i sportsku utakmicu. Ne ulazimo u meč s opterećenjem, osim da ih pobedimo i tako na lep način proslavimo plasman u top osam Evrolige", istakao je Čović.

Duel Cedevite i Crvene zvezde, u okviru 14. kola grupe E Top 16 faze Evrolige, na programu je u petak od 19 časova u dvorani Dražen Petrović u Zagrebu.

Komentari / 0

Ostavite komentar