Саслушани директори завода за статистику

Директори завода за статистику Републике Српске Радмила Чичковић и Федерације БиХ Емир Кремић саслушани су у Тужилаштву БиХ у Сарајеву у својству свједока у оквиру истраге активности у вези са необјављивање резултата пописа становништва у БиХ.

Босна и Херцеговина 01.04.2016 | 22:00
Саслушани директори завода за статистику

Овај предмет формиран је по налогу главног тужиоца БиХ Горана Салиховића како би било утврђено да ли постоје елементи кривичне одговорности за необјављивање резултата пописа становништва у БиХ од 2013. године.

Чичковићева је изјавила да је дала одговоре на сва питања тужиоца.

"Имам грађанску и законску дужност да се одазовем у својству свједока у предмету које је формирало Тужилаштво БиХ у вези са пописом становништва", рекла је Чичковићева.

Кремић је рекао да не може ништа говорити све док Агенција за статистику БиХ не утврди методологију.

У Тужилаштву БиХ је овај предмет означен као један од приоритета због чега ће тражити да казне, уколико буде утврђено постојање кривичне одговорности, буду ригорозне.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да ће бити предузете активности да буду испитана релевантна лица у својству свједока и да буде прикупљена одређена доказна документација.

"У овом предмету поступа један од најискуснијих тужилаца Тужилаштва БиХ са својим тимом истражилаца и сарадника. Он ће учинити све процесне радње да буде донесена тужилачка одлука", истакао је Грубешић.

Директор Агенције за статистику БиХ Велимир Јукић тврди да није добио позив за саслушање.

Провођење пописа коштало је 50 милиона КМ.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

01.04.2016 20:23

Хапси багру и само хапси,јер овој дрзави нема спаса.Корупција и криминал су завладали и пријете да разоре ово друштво.Колико год смо биједни не заслужујемо оволики лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заблуде

02.04.2016 14:34

Нема се ту ста паметовати: треба за врат оне (политицара) који су изнад њих. Онда це то врло лако и брзо моци да се уради. Уосталом, није се ни требало ици у попис када се знало да це то овако произаци. Бацене паре. Сва среца имамо их у изобиљу, али никада као глупости.