НБА: Јокић "закључао" рекет, сјајан и Бјелица!

Никола Јокић и Немања Бјелица одиграли су сјајне мечеве у ноћи између среде и четвртка, док је Бобан Марјановић био неприметан у НБА лиги.

Кошарка 31.03.2016 | 15:00
НБА: Јокић "закључао" рекет, сјајан и Бјелица!

Јокић је тријумфу Денвера над Мемфисом са 109:105 на паркету провео скоро 29 минута, убацивши 9 поена (4-6 из игре, 1-1 за три), уз чак 14 скокова.

Млади Сомборац је фантастично започео меч – у првих шест минута постигао је 7 поена и ухватио 8 лопти, уз савршен шут из игре, а у оним периодима када није био на паркету, Зек Рендолф је успевао да се разигра и смањује разлику Нагетса.

То их је умало коштало победе у финишу, али је екипа Мајкла Мелоуна успела да се извуче после слободних бацања Вила Бартона. Управо је Бартон био најефикаснији са 25 поена и 6 скокова, док је Мудиаиј додао 17 поена.

Споменути Рендолф је меч завршио са 26 поена и 6 ухваћених лопти, Фармар је имао 14, један више од Грина који је забележио и 12 скокова.

Немања Бјелица одиграо је можда и најбољу партију од доласка у најјачу лигу света, и поред пораза Минесоте од ЛА Клиперса резултатом 99:79. Бјелица је коначно добио праву шансу и искористио је – за 20 минута на паркету убацио је 14 поена (4-5 из игре, 1-1 за три, 5-6 пенали), уз 7 скокова и по једну асистенцију и изгубљену лопту.

Једини ефикаснији од српског репрезентативца био је Карл-Ентони Таунс са 16 поена и 11 скокова.

Тимбервулвси нису имали решења за расположеног Криса Пола који је постигао 20 поена, имао 16 успешних додавања и 8 ухваћених лопти. Џеј-Џеј Редик му је помогао са 17 поена, Џордан је убацио 11, а по 10 су додали Грин Крофорд и Риверс.

Сан Антонио лако је савладао Њу Орлеанс са 100:92, а Бобан Марјановић је за девет минута постигао 4 поена (2-2 из игре) и ухватио три лопте. При првом уласку у игру у првој четвртини није имао значајнији учинак, а Грег Поповић дао му је још неколико минута у финишу, када је питање победника било решено.

Грин је постигао 16 поена, колико и Кавај Ленард који је доминирао у првом полувремену са 6 скокова и 4 асистенције, да би диригентску палицу преузео Ману Ђинобили и меч завршио са 20 поена.

Пеликанси су у својим редовима имали чак седморицу играча са двоцифреним учинком, а најбољи је био Ажинса са 18 поена и 9 скокова.

Коментари / 0

Оставите коментар