NBA: Jokić "zaključao" reket, sjajan i Bjelica!

Nikola Jokić i Nemanja Bjelica odigrali su sjajne mečeve u noći između srede i četvrtka, dok je Boban Marjanović bio neprimetan u NBA ligi.

Košarka 31.03.2016 | 15:00
NBA: Jokić "zaključao" reket, sjajan i Bjelica!

Jokić je trijumfu Denvera nad Memfisom sa 109:105 na parketu proveo skoro 29 minuta, ubacivši 9 poena (4-6 iz igre, 1-1 za tri), uz čak 14 skokova.

Mladi Somborac je fantastično započeo meč – u prvih šest minuta postigao je 7 poena i uhvatio 8 lopti, uz savršen šut iz igre, a u onim periodima kada nije bio na parketu, Zek Rendolf je uspevao da se razigra i smanjuje razliku Nagetsa.

To ih je umalo koštalo pobede u finišu, ali je ekipa Majkla Melouna uspela da se izvuče posle slobodnih bacanja Vila Bartona. Upravo je Barton bio najefikasniji sa 25 poena i 6 skokova, dok je Mudiaij dodao 17 poena.

Spomenuti Rendolf je meč završio sa 26 poena i 6 uhvaćenih lopti, Farmar je imao 14, jedan više od Grina koji je zabeležio i 12 skokova.

Nemanja Bjelica odigrao je možda i najbolju partiju od dolaska u najjaču ligu sveta, i pored poraza Minesote od LA Klipersa rezultatom 99:79. Bjelica je konačno dobio pravu šansu i iskoristio je – za 20 minuta na parketu ubacio je 14 poena (4-5 iz igre, 1-1 za tri, 5-6 penali), uz 7 skokova i po jednu asistenciju i izgubljenu loptu.

Jedini efikasniji od srpskog reprezentativca bio je Karl-Entoni Tauns sa 16 poena i 11 skokova.

Timbervulvsi nisu imali rešenja za raspoloženog Krisa Pola koji je postigao 20 poena, imao 16 uspešnih dodavanja i 8 uhvaćenih lopti. Džej-Džej Redik mu je pomogao sa 17 poena, Džordan je ubacio 11, a po 10 su dodali Grin Kroford i Rivers.

San Antonio lako je savladao Nju Orleans sa 100:92, a Boban Marjanović je za devet minuta postigao 4 poena (2-2 iz igre) i uhvatio tri lopte. Pri prvom ulasku u igru u prvoj četvrtini nije imao značajniji učinak, a Greg Popović dao mu je još nekoliko minuta u finišu, kada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Grin je postigao 16 poena, koliko i Kavaj Lenard koji je dominirao u prvom poluvremenu sa 6 skokova i 4 asistencije, da bi dirigentsku palicu preuzeo Manu Đinobili i meč završio sa 20 poena.

Pelikansi su u svojim redovima imali čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najbolji je bio Ažinsa sa 18 poena i 9 skokova.

Komentari / 0

Ostavite komentar