Ово су болести које се лијече сексом!

Ако тражите најбољи лијек за сваку болест, онда је то секс, зато се конзумирање ове терапије препоручује у што већој мјери. Ово су болести које се успјешно лијече сексом!

Свијет 28.03.2016 | 22:56
Ово су болести које се лијече сексом!

Научници стално подсећају да је редован секс основа за ваше здравље. Међутим, према последњим сазнањима, интензивни сексуални односи продужавају живот и чине га квалитетнијим.

Оргазам може да вам продужи живот

У студија из 1997. године, испитано је преко 900 мушкараца између 45 и 59 година старости, који су имали оргазме најмање два пута седмично.

Још неке студије показују да жене које имају чешће оргазме током сексуалног односа живе дуже од оних које не доживљавају оргазме, јер добар секс доприноси успешној вези, која вас чини срећнима, па то има позитиван утицај на наше здравље.

Редован секс чини срце здравијим

После секса можете да осетите бујицу позитивних емоција и то је оно што се манифестује на вашој кожи, али редован секс утиче и на дугорочно здравље срца. Студија из 2009. године је показала да мушкарци који су имали секс два до три пута седмично имју мањи ризик од развијања срчаних болести од мушкараца који су се сексали тек неколико пута месечно или једном месечно.

Срчани удар је главни узрочник смрти и код мушкараца и код жена у свету. Секс је добра превентива, јер се сматра умереном врстом вежби, која троши калорије и помаже вам да се осећате боље.

Редован секс може да вам помогне да лакше заспите

Недовољна количина сна је узрок више врста срчаних проблема, али и дијабетеса, депресије, па чак и ране смрти. Редован секс помаже излучивање хормона серотонина, окситоцина и пролактина, који су директно повезани са спавањем.

Редован секс смањује стрес

Стрес може оставити значајне последице на ваше здравље и довести до великог броја здравствених проблема. Поред тога, стрес смањује сексуалну жељу и може да утичена на квалитет сексуалног односа.
Редован секс смањује стрес будући да подстиче лучење ендорфина који утиче на добро расположење, као и хормона окситоцина, “хормона љубави” који смањује бол и појачава осећај среће.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

28.03.2016 17:00

Најновије студије су показале да су то биле све ђаволске лажи и преваре. Сваку биће па међу њима и ЧОВЈЕК или жена су посебна сексуална јединка. Због тога је секс индивидуалана и лично осећање и потреба која се разликује код сваког човјека. Честу потребу за сексом који осјећају поједина бића не морају да осјећају и друге људске или животињска врсте. То значи да је секс лични осјећај и потреба сваког човјека који се разликује код од лица до лица. Због тога је потреба за сексом код сваког ЧОВЈЕК или жена различита и то важи само за њих а не за друге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зз

28.03.2016 17:07

Ста вреди када ме издајник изда скоро увек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

28.03.2016 17:57

Без алата нема заната. Ако имаш добар алат и женско ће таквим алатом одрадити посао, а ако га немаш, нећеш ни ти моћи ма колико год се трудио.

Name

разлика је и ...

28.03.2016 18:07

Михајло, мозда није разлика од лица до лица, вец од ку*е до ку*е и колике мозе направити туре...

Name

Иии

28.03.2016 18:55

Овдје није прича дал неко има потребу или не,веч је поента да што више секса имаш бићеш и здравији,што је и логично,циркулацика боља итд...,а ти Михо ,ако неможеш ,онда гледај политичке емисије,дневнике ,сикирај се итд...е то је сигурно добро за здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кекс

28.03.2016 20:13

Нема бољег кекса од домаћег, кад плата касни 5 дана, најбољи кекс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

29.03.2016 07:20

То је као теретана вјежбати редовно али се машине морају мјењати не увијек на истој

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

30.03.2016 10:00

Ја се слажем , само сеx србина спашава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоми

30.03.2016 15:04

Данас удјох у сездесет пету. Рекло би се поприлицно. И јесте, али Богу хвала масинерија функционисе без застоја. Мислим да је ту поприлицно присутна генетика, али ако је несто друго, нека је па ста је да је! Узгред нисам се зенио само једном а садасња супруга је у односу на мене у минусу несто висе од 17 година па ми стално додје као пиленце. А пилетину некако волим, ста цу, прија ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Цоми

30.03.2016 15:28

Е мој Цоми него ти на вријеме набави себи рукавице да неби зуљеве набио на десници ал хајд зив ти мени био јос толико и сваки дан пилетину јео мозда цес нам и кукурикат једног дана.

Name

цоми

30.03.2016 17:15

Хвала ти на препоруци брате слатки, узецу је у обзир врло озбиљно. Твоја лицна искуства це ми свакако добро доци, а сто се кукурикања тице дај Бозе да буде тако како ти процењујес, не би ваљало да крестим или крекецем, али у сваком слуцају, видис и сам, размена искустава никад није лоса. А када буде време за рукавице, не бригај бригу, тебе цу првог обавестити и јос једном хвала ти на бризи и на времену!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

30.03.2016 21:52

Е мој Црни знам ја те које имају младје ! Мало на свом терену ,мало на тудјем. Е неце она тебе цекати да ти будес располозен оде она. Ха ха ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петриц Драгутин

30.09.2017 04:10

Либидо је сексуална енергија или сила природни инстикт или нагон који доминира у свима нама, како? Када је либидо задовољен све око нас заједно са нама цвјета а када либидо није задовољен све око нас заједно са нама потонуло је на дно најдубљег мора. Сексуалност цовјека треба посматрати двојако, засто, па зато јер цовјек није сексуално бице само својим гениталијама него цјелокупним својим тјелесним али и дусевним устројством па тако сексуални акт ако је без љубави никада не мозе премостити провалију измеду два људска бица муска и зенска, а љубав ознацава задовољсто које осјеца особа када испуњава зеље особи коју воли ...

ОДГОВОРИТЕ