Ovo su bolesti koje se liječe seksom!

Ako tražite najbolji lijek za svaku bolest, onda je to seks, zato se konzumiranje ove terapije preporučuje u što većoj mjeri. Ovo su bolesti koje se uspješno liječe seksom!

Svijet 28.03.2016 | 22:56
Ovo su bolesti koje se liječe seksom!

Naučnici stalno podsećaju da je redovan seks osnova za vaše zdravlje. Međutim, prema poslednjim saznanjima, intenzivni seksualni odnosi produžavaju život i čine ga kvalitetnijim.

Orgazam može da vam produži život

U studija iz 1997. godine, ispitano je preko 900 muškaraca između 45 i 59 godina starosti, koji su imali orgazme najmanje dva puta sedmično.

Još neke studije pokazuju da žene koje imaju češće orgazme tokom seksualnog odnosa žive duže od onih koje ne doživljavaju orgazme, jer dobar seks doprinosi uspešnoj vezi, koja vas čini srećnima, pa to ima pozitivan uticaj na naše zdravlje.

Redovan seks čini srce zdravijim

Posle seksa možete da osetite bujicu pozitivnih emocija i to je ono što se manifestuje na vašoj koži, ali redovan seks utiče i na dugoročno zdravlje srca. Studija iz 2009. godine je pokazala da muškarci koji su imali seks dva do tri puta sedmično imju manji rizik od razvijanja srčanih bolesti od muškaraca koji su se seksali tek nekoliko puta mesečno ili jednom mesečno.

Srčani udar je glavni uzročnik smrti i kod muškaraca i kod žena u svetu. Seks je dobra preventiva, jer se smatra umerenom vrstom vežbi, koja troši kalorije i pomaže vam da se osećate bolje.

Redovan seks može da vam pomogne da lakše zaspite

Nedovoljna količina sna je uzrok više vrsta srčanih problema, ali i dijabetesa, depresije, pa čak i rane smrti. Redovan seks pomaže izlučivanje hormona serotonina, oksitocina i prolaktina, koji su direktno povezani sa spavanjem.

Redovan seks smanjuje stres

Stres može ostaviti značajne posledice na vaše zdravlje i dovesti do velikog broja zdravstvenih problema. Pored toga, stres smanjuje seksualnu želju i može da utičena na kvalitet seksualnog odnosa.
Redovan seks smanjuje stres budući da podstiče lučenje endorfina koji utiče na dobro raspoloženje, kao i hormona oksitocina, “hormona ljubavi” koji smanjuje bol i pojačava osećaj sreće.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

28.03.2016 17:00

Најновије студије су показале да су то биле све ђаволске лажи и преваре. Сваку биће па међу њима и ЧОВЈЕК или жена су посебна сексуална јединка. Због тога је секс индивидуалана и лично осећање и потреба која се разликује код сваког човјека. Честу потребу за сексом који осјећају поједина бића не морају да осјећају и друге људске или животињска врсте. То значи да је секс лични осјећај и потреба сваког човјека који се разликује код од лица до лица. Због тога је потреба за сексом код сваког ЧОВЈЕК или жена различита и то важи само за њих а не за друге!

ODGOVORITE
Name

zz

28.03.2016 17:07

Sta vredi kada me izdajnik izda skoro uvek.

ODGOVORITE
Name

lolo

28.03.2016 17:57

Bez alata nema zanata. Ako imaš dobar alat i žensko će takvim alatom odraditi posao, a ako ga nemaš, nećeš ni ti moći ma koliko god se trudio.

Name

razlika je i ...

28.03.2016 18:07

Mihajlo, mozda nije razlika od lica do lica, vec od ku*e do ku*e i kolike moze napraviti ture...

Name

Iii

28.03.2016 18:55

Ovdje nije priča dal neko ima potrebu ili ne,več je poenta da što više seksa imaš bićeš i zdraviji,što je i logično,cirkulacika bolja itd...,a ti Miho ,ako nemožeš ,onda gledaj političke emisije,dnevnike ,sikiraj se itd...e to je sigurno dobro za zdravlje.

ODGOVORITE
Name

Keks

28.03.2016 20:13

Nema boljeg keksa od domaćeg, kad plata kasni 5 dana, najbolji keks!

ODGOVORITE
Name

Crni

29.03.2016 07:20

To je kao teretana vježbati redovno ali se mašine moraju mjenjati ne uvijek na istoj

ODGOVORITE
Name

prle

30.03.2016 10:00

Ja se slažem , samo sex srbina spašava.

ODGOVORITE
Name

Comi

30.03.2016 15:04

Danas udjoh u sezdeset petu. Reklo bi se poprilicno. I jeste, ali Bogu hvala masinerija funkcionise bez zastoja. Mislim da je tu poprilicno prisutna genetika, ali ako je nesto drugo, neka je pa sta je da je! Uzgred nisam se zenio samo jednom a sadasnja supruga je u odnosu na mene u minusu nesto vise od 17 godina pa mi stalno dodje kao pilence. A piletinu nekako volim, sta cu, prija mi.

ODGOVORITE
Name

re Comi

30.03.2016 15:28

E moj Comi nego ti na vrijeme nabavi sebi rukavice da nebi zuljeve nabio na desnici al hajd ziv ti meni bio jos toliko i svaki dan piletinu jeo mozda ces nam i kukurikat jednog dana.

Name

comi

30.03.2016 17:15

Hvala ti na preporuci brate slatki, uzecu je u obzir vrlo ozbiljno. Tvoja licna iskustva ce mi svakako dobro doci, a sto se kukurikanja tice daj Boze da bude tako kako ti procenjujes, ne bi valjalo da krestim ili krekecem, ali u svakom slucaju, vidis i sam, razmena iskustava nikad nije losa. A kada bude vreme za rukavice, ne brigaj brigu, tebe cu prvog obavestiti i jos jednom hvala ti na brizi i na vremenu!

ODGOVORITE
Name

Zoka

30.03.2016 21:52

E moj Crni znam ja te koje imaju mladje ! Malo na svom terenu ,malo na tudjem. E nece ona tebe cekati da ti budes raspolozen ode ona. Ha ha ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Petric Dragutin

30.09.2017 04:10

Libido je seksualna energija ili sila prirodni instikt ili nagon koji dominira u svima nama, kako? Kada je libido zadovoljen sve oko nas zajedno sa nama cvjeta a kada libido nije zadovoljen sve oko nas zajedno sa nama potonulo je na dno najdubljeg mora. Seksualnost covjeka treba posmatrati dvojako, zasto, pa zato jer covjek nije seksualno bice samo svojim genitalijama nego cjelokupnim svojim tjelesnim ali i dusevnim ustrojstvom pa tako seksualni akt ako je bez ljubavi nikada ne moze premostiti provaliju izmedu dva ljudska bica muska i zenska, a ljubav oznacava zadovoljsto koje osjeca osoba kada ispunjava zelje osobi koju voli ...

ODGOVORITE