Зашто треба избјегавати бесплатне апликације?

Бесплатне апликације су најчешће слабија верзија професионалних апликација, које се плаћају.

Информационе технологије 28.03.2016 | 14:01
Зашто треба избјегавати бесплатне апликације?

Како би апликације остале бесплатне, издавачи су увели фреемиум начин рада, који корисницима омогућава бесплатно преузимање апликације или игре, али плаћањем унутар апликације или игре могу да откључају и искусе пун потенцијал садржаја.

Дати један долар или 1 евро за апликацију која није фреемиум, а стварно вам је потребна, већини није тешко.

Не само да су огласи у бесплатним апликацијама досадни већ и доказано успоравају рад телефона, јер константно раде у позадини и повећавају промет интернетом, а да би их се решили некада морате да платите и више него што би вас коштала професионална верзија апликације.

Још једна важна и доказана ствар у вези реклама – убијају батерију, драстично скраћујући аутономију уређаја.

Укратко, сами огласи дају три разлога за избегавање фреемиум апликације – додатно повећавају интернет промет, успоравају уређај и скраћују трајање батерије, а уз то су све већи и агресивнији.

Скинули сте апликацију или игру бесплатно, али како би откључали све светове или ликове морате да платите. Можете одиграти само пет живота или партија, а затим морате да чекате пет пута по десет минута како би се енергија поново напунила. Или једноставно платите нешто ситно и одмах играте. И доста људи плаћа. Доста је људи дало и задњи евро са свог препаид броја за Цандy Црусх сагу да би играли што више.

Или рецимо бесплатни Мортал Комбат X на Андроиду и иОС-у, све се плаћа – да добијете лика раније, да допуните енергију, да извлачите додатне карте, да додате душе, златнике, побољшате могућности бораца, ништа није бесплатно.

Уз то, не тако мали број корисника заборави да закључа методе плаћања на телефону па деца, пријатељи, или неко трећи брзо направе поовећи рачун на картици (било намерно или у незнању).

У Гоогле Плаy продавници тренутно се налази преко 1,6 апликација и већина је лоша. Један од разлога је тај што бесплатне апликације понекад буду лошије дизајниране, програмиране и одржаване од оних које се плаћају. То је и зато што бројни корисници ионако не очекују много од бесплатних апликација. С друге стране, од оних које плате очекују да буду далеко квалитетније.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар