Батон: Нема бољег од мене!

Возач Мекларена Џенсон Батон рекао је да не постоји бољи возач у Формули 1 када се у обзир узме његово понашање на стази, али и ван ње.

Остали спортови 28.03.2016 | 15:40
Батон: Нема бољег од мене!

Шампион света из 2009. године истакао је да под тим мисли на резултате на стази, док одржава пријатељске односе са партнерима, новинарима и навијачима ван ње.

Овогодишњи шампионат је за Батона 17. у Формули 1, а Британац објашњава да брзина и таленат никога не могу да одведу далеко у спорту у којем спонзорске обавезе, ПР дужности и разговори са медијима заузимају велики део распореда сваког возача.

“Ако не можете да буде другачија особа када сте ван болиде, то је васа слабост. Лично мислим да када седнете у болид ви сте одређени тип особе. Дајете целог себе, дајете максимум и осећам да нема бољег од мене који то ради током тркачког викенда. Када сте ван болиде, морате да имате другачију личност или спонзори неће желети да раде са вама, ни партнери, а каријера ће вам бити кратка, без обзира колико сте добри на стази”, нагласио је Батон.

Батон је као 20-годишњак дебитовао у Формули 1 као возач Вилијамса и истиче да није сигуран да нови клинци Формуле 1 могу да крену његовим стопама и уживају у дугој и успешној каријери.

“Морате да имате практично све, а то је нешто на чему радите током времена, а нови клинци ће морати да науче брзо јер је такав ово посао. Био бих изненађен да 18-годишњаци и 19-годишњаци који улазе сада у спорт остану 17 година у спорту јер се свет променио. Није најлакши посао наћи спонзоре и партнере у тимском спорту. Тимовима су потребни возачи који нису само брзи на стази, већ имају добре односе са јавношћу, који су самоуверени и са којима људи могу да се повежу”, истакао је возач Мекларена.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Бахреина 3. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар