Baton: Nema boljeg od mene!

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da ne postoji bolji vozač u Formuli 1 kada se u obzir uzme njegovo ponašanje na stazi, ali i van nje.

Ostali sportovi 28.03.2016 | 15:40
Baton: Nema boljeg od mene!

Šampion sveta iz 2009. godine istakao je da pod tim misli na rezultate na stazi, dok održava prijateljske odnose sa partnerima, novinarima i navijačima van nje.

Ovogodišnji šampionat je za Batona 17. u Formuli 1, a Britanac objašnjava da brzina i talenat nikoga ne mogu da odvedu daleko u sportu u kojem sponzorske obaveze, PR dužnosti i razgovori sa medijima zauzimaju veliki deo rasporeda svakog vozača.

“Ako ne možete da bude drugačija osoba kada ste van bolide, to je vasa slabost. Lično mislim da kada sednete u bolid vi ste određeni tip osobe. Dajete celog sebe, dajete maksimum i osećam da nema boljeg od mene koji to radi tokom trkačkog vikenda. Kada ste van bolide, morate da imate drugačiju ličnost ili sponzori neće želeti da rade sa vama, ni partneri, a karijera će vam biti kratka, bez obzira koliko ste dobri na stazi”, naglasio je Baton.

Baton je kao 20-godišnjak debitovao u Formuli 1 kao vozač Vilijamsa i ističe da nije siguran da novi klinci Formule 1 mogu da krenu njegovim stopama i uživaju u dugoj i uspešnoj karijeri.

“Morate da imate praktično sve, a to je nešto na čemu radite tokom vremena, a novi klinci će morati da nauče brzo jer je takav ovo posao. Bio bih iznenađen da 18-godišnjaci i 19-godišnjaci koji ulaze sada u sport ostanu 17 godina u sportu jer se svet promenio. Nije najlakši posao naći sponzore i partnere u timskom sportu. Timovima su potrebni vozači koji nisu samo brzi na stazi, već imaju dobre odnose sa javnošću, koji su samouvereni i sa kojima ljudi mogu da se povežu”, istakao je vozač Meklarena.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Bahreina 3. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar