Асови Меге: Можемо да добијемо и Звезду!

Никола Ивановић и Данило Николић отворено о великом успеху и пласману у финале плеј-офа АБА лиге, Будућности, која их се одрекла, Дејану Милојевићу и шансама у борби за трофеј.

Кошарка 25.03.2016 | 17:00
Асови Меге: Можемо да добијемо и Звезду!

Уз Радета Загорца, јунаци сензационалне елиминације Будућности у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, Никола Ивановић и Данило Николић, искористили су такмичарску паузу да посете Подгорицу. У разговору за ТВ Вијести признали су да их је изненадио добар дочек кошаркашких фанова у родном граду.

"Још се нису слегли утисци, и даље смо помало у шоку али у Подгорици ме људи срећу, честитају и пријатно се осећам. Драго ми је што су тако прихватили епилог окршаја против Будућности. Реално били смо бољи у серији", прокоментарисао је Ивановић.

Сличан коментар имао је и Николић.

"Пријају комплименти за добру игру у родном граду наравно, људи прилазе и честитају. Мислим да смо одрадили главни посао када смо победили у Подгорици у првом мечу“, рекао је подгоричкој телевизији Николић.

О слободним бацањима са којих је, десет секунди пре краја друге утакмице, одлучио путника у финале, Николић каже: "Сви на клупи су веровали у мене и без притиска сам их шутирао".

Након два меча у полуфиналној серији, кошаркашка јавност у Црној Гори реаговала је са дозом прекора на рачун Будућности јер је допустила да два "бисера" оду из клуба.

"Слушам разне приче, посебно у Подгорици. Али не замерам никоме због мог одласка. Једноставно је била таква ситуација због политике клуба који је тражио резултате. Никоме, па ни Игору Јововићу који је млад тренер и нема право на грешку", рекао је Ивановић.

Николић је процену о томе да ли је Будућност погрешила када му није дала шансу, препустио управи клуба.

"Био ми је сан да играм за Будућност, али нисам добио шансу. Добио сам је у Меги и долазак у тај клуб је била права одлука. У Будућности су проценили да немам потенцијал, да ли су погрешили? Знају они".

Николић је додао и да у Меги од његовог доласка у клуб влада другарска атмосфера којој је допринела и чињеница да је реч о скупу играча сличних година.

Асови Меге нису заборавили да похвале и тренера Дејана Милојевића. Ипак, нису много причали о томе.

"Са њим је сваки дан феноменалан. Константно покушава да нас направи бољим. Он искрено верује у тебе. Многи тренери кажу 'погодићеш' и када сумњају, а он једноставно искрено верује, и то се осећа“, прокоментарисао је Ивановић.

"Кад год сам га поменуо јавно, опоменуо ме је, тако да… шта да кажем осим да је сјајан”, рекао је Николић.

Млади кошаркаши са Мегом су ове сезоне већ стигли до првог трофеја у историји клуба – пехара Купа Радивоја Кораћа, али верују да то ипак није крај успесима.

Најављују да су спремни да добро одиграју и против Црвене звезде у борби за шампионски прстен АБА лиге.

"Очекивао сам да ће Звезда бити у финалу. Биће изузетно напорно. Имамо месец дана да се спремимо, првенствено физички. Игра се на три добијена меча, а ми имамо мали број играча. Дефинитивно, биће то најтежи мечеви ове сезоне", напоменуо је Ивановић.

"Биће мало теже, јер имамо мало играча у ростеру. Међутим, ми смо спремни. Ако будемо играли као до сада, све је могуће", истакао је Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар