Разговор о тренутним политичким приликама

Министар спољних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак разговарао је данас у Сарајеву са европским комесаром за европску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом о тренутним политичким приликама у БиХ и најважнијим активностима на плану европских интеграција БиХ.

Босна и Херцеговина 21.03.2016 | 12:50
Разговор о тренутним политичким приликама

Црнадак је изразио увјерење да ће Ханова посјета дати додатни подстицај властима у БиХ за наставак реформи и напредовање БиХ на путу ка чланству у Европској унији (ЕУ).

Информисао је Хана о политичким приликама у БиХ и најважнијим активностима на плану европских интеграција које се проводе након предаје захтјева за чланство БиХ у ЕУ половином прошлог мјесеца.

Такође, истакао је снажну опредијељеност Савјета министара БиХ и других нивоа власти у БиХ за наставак провођења започетих реформи и предузимање неопходних корака, с циљем да БиХ што прије добије статус земље кандидата за чланство у ЕУ.

Током сусрета било је ријечи и о регионалним активностима у контексту Берлинског процеса и Западнобалканске шесторке (WБ6).

С тим у вези, разговарано је о предстојећем састанку министара спољних послова земаља WБ6 у Драчу те активностима БиХ у оквиру припрема за предстојећи Самит земаља западног Балкана у Паризу, саопштено је из Министарства спољних послова БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ОО7

21.03.2016 12:50

Тренутна политичка ситуација је крајње нестабилна.Нико никог не поштује.

ОДГОВОРИТЕ