Razgovor o trenutnim političkim prilikama

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak razgovarao je danas u Sarajevu sa evropskim komesarom za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom o trenutnim političkim prilikama u BiH i najvažnijim aktivnostima na planu evropskih integracija BiH.

Bosna i Hercegovina 21.03.2016 | 12:50
Razgovor o trenutnim političkim prilikama

Crnadak je izrazio uvjerenje da će Hanova posjeta dati dodatni podsticaj vlastima u BiH za nastavak reformi i napredovanje BiH na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU).

Informisao je Hana o političkim prilikama u BiH i najvažnijim aktivnostima na planu evropskih integracija koje se provode nakon predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU polovinom prošlog mjeseca.

Takođe, istakao je snažnu opredijeljenost Savjeta ministara BiH i drugih nivoa vlasti u BiH za nastavak provođenja započetih reformi i preduzimanje neophodnih koraka, s ciljem da BiH što prije dobije status zemlje kandidata za članstvo u EU.

Tokom susreta bilo je riječi i o regionalnim aktivnostima u kontekstu Berlinskog procesa i Zapadnobalkanske šestorke (WB6).

S tim u vezi, razgovarano je o predstojećem sastanku ministara spoljnih poslova zemalja WB6 u Draču te aktivnostima BiH u okviru priprema za predstojeći Samit zemalja zapadnog Balkana u Parizu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

OO7

21.03.2016 12:50

Trenutna politička situacija je krajnje nestabilna.Niko nikog ne poštuje.

ODGOVORITE