Савршен крај сезоне из снова Петера Превца!

Словеначки ски скакач Петер Превц завршио је сезону из снова у Светском купу тријумфом на последњим летовима сезоне пред својим навијачима на Планици.

Остали спортови 20.03.2016 | 15:00
Савршен крај сезоне из снова Петера Превца!

Превц је од почетка сезоне уписао 15. победа, закључно са недељном на Планици, освојио Светски куп, мали Кристални глобус у летовима и титулу светског шампиона у истој дисциплини.

"Била је ово савршена сезона, није могла да буде боља и тешко ће бити поновити је. Био сам невероватно константан", рекао је Превц после тријумфа.

Млади Словенац је до тријумфа пред 33.000 навијача дошао укупним скором од 435 бодова, захваљујући летовима од 238 и 241,5 метра. Славље Словенаца комплетирао је Роберт Крањец, који је заузео друго место, са нешто мање од 15 бодова од сународника. Њима двојици се на подијуму придружио Норвежанин Јохан Андре Танде.

Превц је већ после прве серије имао велику предност у односу на ривале, а пратили су га Крањец и Јапанац Норијаки Касаи, док је Форфанг био трећи. Норвежанин је у наставку оставио најдужи лет – од 245 метара, којим је претекао Касаија, а двојици домаћих скакача није било премца на последњем такмичењу сезоне.

Касаи је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Кенета Гангнеса из Норвешке, Аустријанца Михаела Хајбека и Зеверина Фројнда из Немачке. Међу првом десеторицом нашли су се и Швајцарац Симон Аман, још један норвешки скакач Андерс Фанемел и Штефан Крафт из Аустрије.

Нови освајач Светског купа, тек други из Словеније у историји, сезону је завршио са 2.303 бода, испред Фројнда са 1.490 и Гангнеса са 1.348. Пошто је Превц освојио и мали и велики Кристални глобус, у недељу се три пута Планицом орила словеначка химна, на одушевљење домаћих навијача.

Нова сезона у Светском купу у конкуренцији ски скакача почиње у новембру.

Коментари / 0

Оставите коментар