Savršen kraj sezone iz snova Petera Prevca!

Slovenački ski skakač Peter Prevc završio je sezonu iz snova u Svetskom kupu trijumfom na poslednjim letovima sezone pred svojim navijačima na Planici.

Ostali sportovi 20.03.2016 | 15:00
Savršen kraj sezone iz snova Petera Prevca!

Prevc je od početka sezone upisao 15. pobeda, zaključno sa nedeljnom na Planici, osvojio Svetski kup, mali Kristalni globus u letovima i titulu svetskog šampiona u istoj disciplini.

"Bila je ovo savršena sezona, nije mogla da bude bolja i teško će biti ponoviti je. Bio sam neverovatno konstantan", rekao je Prevc posle trijumfa.

Mladi Slovenac je do trijumfa pred 33.000 navijača došao ukupnim skorom od 435 bodova, zahvaljujući letovima od 238 i 241,5 metra. Slavlje Slovenaca kompletirao je Robert Kranjec, koji je zauzeo drugo mesto, sa nešto manje od 15 bodova od sunarodnika. Njima dvojici se na podijumu pridružio Norvežanin Johan Andre Tande.

Prevc je već posle prve serije imao veliku prednost u odnosu na rivale, a pratili su ga Kranjec i Japanac Norijaki Kasai, dok je Forfang bio treći. Norvežanin je u nastavku ostavio najduži let – od 245 metara, kojim je pretekao Kasaija, a dvojici domaćih skakača nije bilo premca na poslednjem takmičenju sezone.

Kasai je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Keneta Gangnesa iz Norveške, Austrijanca Mihaela Hajbeka i Zeverina Frojnda iz Nemačke. Među prvom desetoricom našli su se i Švajcarac Simon Aman, još jedan norveški skakač Anders Fanemel i Štefan Kraft iz Austrije.

Novi osvajač Svetskog kupa, tek drugi iz Slovenije u istoriji, sezonu je završio sa 2.303 boda, ispred Frojnda sa 1.490 i Gangnesa sa 1.348. Pošto je Prevc osvojio i mali i veliki Kristalni globus, u nedelju se tri puta Planicom orila slovenačka himna, na oduševljenje domaćih navijača.

Nova sezona u Svetskom kupu u konkurenciji ski skakača počinje u novembru.

Komentari / 0

Ostavite komentar