Дринквотер или Попивода – питање је сад?!

Лестер Сити апсолутни је хит фудбалског света, а, како то обично бива, новинари и медији широм света далеко детаљније се баве 'Лисицама' него иначе.

Фудбал 23.03.2016 | 23:00
Дринквотер или Попивода – питање је сад?!

Екипа Клаудија Ранијерија игра феноменално ове сезоне, пошто на осам кола до краја Премијер лиге има пет бодова више од другопласираног Тотенхем Хотспура, а девет од Арсенала.

Током године имали смо прилике да сазнамо све и свашта из живота и каријера Џејмија Вардија, Ријада Мареза и Нголо Кантеа и другова, а сада је на ред дошао сјајни везиста Данијел Дени Дринквотер.

Ученик школе славног Манчестер Јунајтеда у потпуности је оживео каријеру у 26. години, а партијама ове сезоне заслужио је позив Роја Хоџсона у репрезентацију Енглеске.

Вођени том вешћу, медији на Острву бацили су се у истраживачко новинарство и дошли до 'сазнања' да је Дени већ играо фудбал на интернационалном нивоу. И не само то – већ и да је играо Светско првенство и да је на Европском првенству био стрелац против Немачке.

Наравно, у питању је шала, пошто ни Енглезима није дуго било потребно да схвате да се бивши репрезентативац Југославије зове, када се његово име транскрибује, као новопечени члан Гордог Албиона.

У питању је некадашње десно крило љубљанске Олимпије, Ајтрахта из Франкфурта и репрезентативац Југославије Данило Попивода – или како су новинари листа 'Тхе Сун' превели својим читаоцима – Данијел Дринквотер.

Попивода је наступао за селекцију Југославије на Светском првенству у Западној Немачкој 1974. године, док је две године касније био стрелац на завршном турниру Европског првенства у нашој земљи против Западне Немачке.

Енглези се надају да ће Дринквотер успети барем да понови интернационалну каријеру свог 'имењака и презимењака' са Ловћенца.

Коментари / 0

Оставите коментар