Фаталној љубавници 17 и по година затвора

Окружни суд у Бијељини осудио је данас Раду Тодоровић (43) и њеног сина Младена Тодоровића, званог Аркан (26), на укупно 25 година затвора због монструозног убиства њеног љубавника Драгољуба Видовића (58) у августу 2014. године.

Република Српска 15.03.2016 | 07:41
Фаталној љубавници 17 и по година затвора

Рада, која је признала убиство, осуђена је на 17 и по година затвора, док је њен син добио седам и по година због помагања у злочину. Њихов адвокат Слободан Цвијетић најавио је да ће се жалити на пресуду јер сматра да је Радина казна превисока те да Младен није ни требало да буде осуђен.

Испланиран злочин

У пресуди се наводи да је Видовић убијен на свиреп и крајње подмукао начин те да су мајка и син злочин покушали да заташкају сакривши његово тијело на шљункари на Павловића путу. Према наводима из оптужнице, Рада је злочин детаљно испланирала, а у скривању тијела помогао јој је син Младен.

"Рада је 18. августа 2014. између 19 и 19.30 тражила од познаника В. С. из Бијељине аутомобил "опел зафира", обманувши га да јој возило треба да оде у Брчко на састанак са Петром Ђокићем, лидером Социјалистичке партије Републике Српске. Истовремено је и од свог рођака С. Г. из Бијељине тражила "ауди", наводећи да јој је возило хитно потребно. Обојица су повјеровали у њену причу и посудили јој возила која је она преузела у друштву са сином", наводило се у оптужници.

Наведено је и да је Рада са свог мобилног телефона позвала Видовића, с којим је била у љубавној вези, на његов мобилни телефон. Предложила му је да око 21 час дође у њену кућу у Улици цара Уроша у Бијељини да би се видјели и разговарали. Не слутећи да му се спрема убиство, Видовић је дошао код љубавнице у договорено вријеме. По уласку у кућу сјео је на кауч у дневном боравку и Рада га је убола ножем са сјечивом од 35 центиметара у леђа и грудни кош. Видовић је на мјесту остао мртав усљед наглог искрварења, првенствено из срчаног мишића.

Сакрили тијело

Након убиства, Рада и њен син Младен умотали су тијело у најлон и чаршав, а потом га однијели до "аудија" њиховог рођака С. Г. Тијело су убацили на задње сједиште и одвезли се у близину шљункаре "Бијељина-пут" код Павловић моста. Леш су сакрили у жбуње и преко њега набацали траву, коју су почупали на тој локацији. У намјери да прикрију злочин, мајка и син су, по повратку кући, изнијели кауч из дневног боравка, убацили га у исти "ауди" и бацили у канал звани Дашница у Бијељини у близини бензинске пумпе "Бобар". Потом су опрали трагове крви по зиду кухиње, линолеума, степеништу и ножу, који су након тога сакрили у купатилу испод каде.

Тијело убијеног Видовића пронађено је седам дана касније, тачније 25. августа. Нашао га је радник "Телекома", који је обављао неке послове на локалитету гдје се налази шљункара. Иако у оптужници није наведен мотив убиства, сумња се да је оно почињено због честих свађа између Видовића и Тодоровићеве и великих новчаних дугова у којима су били. Њихови пријатељи су након убиства испричали да су Видовић и Тодоровићева били у љубавној вези више од једне деценије, о чему је чак знала и његова законита супруга Милена са којом има два сина.

Мајка преузела кривицу

Оптужница против Раде и њеног сина Младена подигнута је у децембру 2014. године и у њој су обоје терећени за тешко убиство. Међутим, Тодоровићева је током суђења преузела кривицу за убиство Видовића, тврдећи да њен син није учествовао у организовању, извршењу и прикривању дјела. Након тога, окружни тужилац Небојша Јовановић измијенио је чињенични опис и квалификацију оптужнице, па је Младена оптужио за помагање, а не за саизвршење убиства Видовића. Тодоровићева је на суду рекла да јој је син помогао у сакривању тијела убијеног.

Извор: Пресс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

каква мајка такав син

15.03.2016 06:53

Обоје су требали добити по 40 година за ово. У Америцким неким дрзавама за ово је дозивотна или смртна казна и обавезно за обоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

15.03.2016 08:05

Бас тако!!!

Name

Правдољуб

17.03.2016 11:02

И кад им трећину скину и урачунају и притвор,ето их брзо..ето убица у кошилук,а народ добро каже..убио једном и опет ће....дакле,пиштољ и нож за појас и на улицу...

ОДГОВОРИТЕ