Fatalnoj ljubavnici 17 i po godina zatvora

Okružni sud u Bijeljini osudio je danas Radu Todorović (43) i njenog sina Mladena Todorovića, zvanog Arkan (26), na ukupno 25 godina zatvora zbog monstruoznog ubistva njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (58) u avgustu 2014. godine.

Republika Srpska 15.03.2016 | 07:41
Fatalnoj ljubavnici 17 i po godina zatvora

Rada, koja je priznala ubistvo, osuđena je na 17 i po godina zatvora, dok je njen sin dobio sedam i po godina zbog pomaganja u zločinu. Njihov advokat Slobodan Cvijetić najavio je da će se žaliti na presudu jer smatra da je Radina kazna previsoka te da Mladen nije ni trebalo da bude osuđen.

Isplaniran zločin

U presudi se navodi da je Vidović ubijen na svirep i krajnje podmukao način te da su majka i sin zločin pokušali da zataškaju sakrivši njegovo tijelo na šljunkari na Pavlovića putu. Prema navodima iz optužnice, Rada je zločin detaljno isplanirala, a u skrivanju tijela pomogao joj je sin Mladen.

"Rada je 18. avgusta 2014. između 19 i 19.30 tražila od poznanika V. S. iz Bijeljine automobil "opel zafira", obmanuvši ga da joj vozilo treba da ode u Brčko na sastanak sa Petrom Đokićem, liderom Socijalističke partije Republike Srpske. Istovremeno je i od svog rođaka S. G. iz Bijeljine tražila "audi", navodeći da joj je vozilo hitno potrebno. Obojica su povjerovali u njenu priču i posudili joj vozila koja je ona preuzela u društvu sa sinom", navodilo se u optužnici.

Navedeno je i da je Rada sa svog mobilnog telefona pozvala Vidovića, s kojim je bila u ljubavnoj vezi, na njegov mobilni telefon. Predložila mu je da oko 21 čas dođe u njenu kuću u Ulici cara Uroša u Bijeljini da bi se vidjeli i razgovarali. Ne sluteći da mu se sprema ubistvo, Vidović je došao kod ljubavnice u dogovoreno vrijeme. Po ulasku u kuću sjeo je na kauč u dnevnom boravku i Rada ga je ubola nožem sa sječivom od 35 centimetara u leđa i grudni koš. Vidović je na mjestu ostao mrtav usljed naglog iskrvarenja, prvenstveno iz srčanog mišića.

Sakrili tijelo

Nakon ubistva, Rada i njen sin Mladen umotali su tijelo u najlon i čaršav, a potom ga odnijeli do "audija" njihovog rođaka S. G. Tijelo su ubacili na zadnje sjedište i odvezli se u blizinu šljunkare "Bijeljina-put" kod Pavlović mosta. Leš su sakrili u žbunje i preko njega nabacali travu, koju su počupali na toj lokaciji. U namjeri da prikriju zločin, majka i sin su, po povratku kući, iznijeli kauč iz dnevnog boravka, ubacili ga u isti "audi" i bacili u kanal zvani Dašnica u Bijeljini u blizini benzinske pumpe "Bobar". Potom su oprali tragove krvi po zidu kuhinje, linoleuma, stepeništu i nožu, koji su nakon toga sakrili u kupatilu ispod kade.

Tijelo ubijenog Vidovića pronađeno je sedam dana kasnije, tačnije 25. avgusta. Našao ga je radnik "Telekoma", koji je obavljao neke poslove na lokalitetu gdje se nalazi šljunkara. Iako u optužnici nije naveden motiv ubistva, sumnja se da je ono počinjeno zbog čestih svađa između Vidovića i Todorovićeve i velikih novčanih dugova u kojima su bili. Njihovi prijatelji su nakon ubistva ispričali da su Vidović i Todorovićeva bili u ljubavnoj vezi više od jedne decenije, o čemu je čak znala i njegova zakonita supruga Milena sa kojom ima dva sina.

Majka preuzela krivicu

Optužnica protiv Rade i njenog sina Mladena podignuta je u decembru 2014. godine i u njoj su oboje terećeni za teško ubistvo. Međutim, Todorovićeva je tokom suđenja preuzela krivicu za ubistvo Vidovića, tvrdeći da njen sin nije učestvovao u organizovanju, izvršenju i prikrivanju djela. Nakon toga, okružni tužilac Nebojša Jovanović izmijenio je činjenični opis i kvalifikaciju optužnice, pa je Mladena optužio za pomaganje, a ne za saizvršenje ubistva Vidovića. Todorovićeva je na sudu rekla da joj je sin pomogao u sakrivanju tijela ubijenog.

Izvor: Press

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kakva majka takav sin

15.03.2016 06:53

Oboje su trebali dobiti po 40 godina za ovo. U Americkim nekim drzavama za ovo je dozivotna ili smrtna kazna i obavezno za oboje

ODGOVORITE
Name

lijan

15.03.2016 08:05

Bas tako!!!

Name

Pravdoljub

17.03.2016 11:02

I kad im trećinu skinu i uračunaju i pritvor,eto ih brzo..eto ubica u košiluk,a narod dobro kaže..ubio jednom i opet će....dakle,pištolj i nož za pojas i na ulicu...

ODGOVORITE