Финале плеј-офа: "Поправка" Звезде, сада је 1:1!

Хокејаши Црвене звезде изједначили су у финалној серији домаћег шампионата против Партизана на 1-1 у победама.

Остали спортови 14.03.2016 | 20:45
Финале плеј-офа: "Поправка" Звезде, сада је 1:1!

Црвено-бели су пред неколико стотина гледалаца у леденој дворани Пионир победили највећег ривала резултатом 5:3 (1:2, 3:1, 1:0) и тако изједначили.

И други финални дуел донео је неколико преокрета, а меч је обележио хокејаш Црвене звезде Павел Поправка који је постигао четири гола. Звезда је повела у првој деоници, али је прву трећину ипак добио Партизан са 2:1.

Црвено-бели су у већем делу меча били бољи на леду Пионира, али су тријумф обезбедили тек у последњој трећини. Претходно су преокрет направили у другој и повели са 4:3, да би на крају ипак мирно привели меч крају.

Наредни меч финалне серије игра се у петак, а титулу ће освојити тим који први стигне до три победе.

Ток меча:

Партизан је у првој трећини стекао благу предност иако је Звезда повела. Три минута пре краја првог периода Павел Поправка је погодио, али је уследио брзи одговор Партизана.

Само 50-ак секунди касније изједначио је Димитрије Филиповић после соло продора, а онда је Павле Бркушанин донео потпуни преокрет. Звезда се вратила у другој трећини. Маркелов је шутирао, одбранио је Трифонов, али се пак одбио до Поправке који је својим другим голом донео изједначење – 2:2.

Брзо су црвено-бели стигли до нове предности. Црвено-бели су имали играча више на леду, а бројчану предност искористио је Лукаш Клима који је погодио за 3:2.

Није дуго трајала ни предност Звезде, пошто је Партизан три минута касније узвратио голом са играчем више. Антон Жуков је био стрелац и резултат је поново изједначен – 3:3.

Ипак, на крају друге трећине Звезда је водила са 4:3. Павел Поправка наставио је да игра симултанку постигавши свој трећи гол. Црвено-бели су још једном имали човека више на леду.

У последњој трећини Звезда је имала велику иницијативу и много више покушаја, а меч је решио Поправка својим четвртим голом за 5:3.

Партизан до краја није успео да се врати, па је јасно да ће се играти још барем два меча у финалу.

Финална серија:
И меч Звезда – Партизан 4:5 (0:2, 3:0, 1:3)
ИИ меч Звезда – Партизан 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
ИИИ меч Партизан – Звезда (петак, 18. март)
ИВ меч Партизан – Звезда (недеља, 20. март)
В меч Звезда – Партизан (уторак, 22. март) *
* – ако буде потребно

Коментари / 0

Оставите коментар