Finale plej-ofa: "Popravka" Zvezde, sada je 1:1!

Hokejaši Crvene zvezde izjednačili su u finalnoj seriji domaćeg šampionata protiv Partizana na 1-1 u pobedama.

Ostali sportovi 14.03.2016 | 20:45
Finale plej-ofa: "Popravka" Zvezde, sada je 1:1!

Crveno-beli su pred nekoliko stotina gledalaca u ledenoj dvorani Pionir pobedili najvećeg rivala rezultatom 5:3 (1:2, 3:1, 1:0) i tako izjednačili.

I drugi finalni duel doneo je nekoliko preokreta, a meč je obeležio hokejaš Crvene zvezde Pavel Popravka koji je postigao četiri gola. Zvezda je povela u prvoj deonici, ali je prvu trećinu ipak dobio Partizan sa 2:1.

Crveno-beli su u većem delu meča bili bolji na ledu Pionira, ali su trijumf obezbedili tek u poslednjoj trećini. Prethodno su preokret napravili u drugoj i poveli sa 4:3, da bi na kraju ipak mirno priveli meč kraju.

Naredni meč finalne serije igra se u petak, a titulu će osvojiti tim koji prvi stigne do tri pobede.

Tok meča:

Partizan je u prvoj trećini stekao blagu prednost iako je Zvezda povela. Tri minuta pre kraja prvog perioda Pavel Popravka je pogodio, ali je usledio brzi odgovor Partizana.

Samo 50-ak sekundi kasnije izjednačio je Dimitrije Filipović posle solo prodora, a onda je Pavle Brkušanin doneo potpuni preokret. Zvezda se vratila u drugoj trećini. Markelov je šutirao, odbranio je Trifonov, ali se pak odbio do Popravke koji je svojim drugim golom doneo izjednačenje – 2:2.

Brzo su crveno-beli stigli do nove prednosti. Crveno-beli su imali igrača više na ledu, a brojčanu prednost iskoristio je Lukaš Klima koji je pogodio za 3:2.

Nije dugo trajala ni prednost Zvezde, pošto je Partizan tri minuta kasnije uzvratio golom sa igračem više. Anton Žukov je bio strelac i rezultat je ponovo izjednačen – 3:3.

Ipak, na kraju druge trećine Zvezda je vodila sa 4:3. Pavel Popravka nastavio je da igra simultanku postigavši svoj treći gol. Crveno-beli su još jednom imali čoveka više na ledu.

U poslednjoj trećini Zvezda je imala veliku inicijativu i mnogo više pokušaja, a meč je rešio Popravka svojim četvrtim golom za 5:3.

Partizan do kraja nije uspeo da se vrati, pa je jasno da će se igrati još barem dva meča u finalu.

Finalna serija:
I meč Zvezda – Partizan 4:5 (0:2, 3:0, 1:3)
II meč Zvezda – Partizan 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
III meč Partizan – Zvezda (petak, 18. mart)
IV meč Partizan – Zvezda (nedelja, 20. mart)
V meč Zvezda – Partizan (utorak, 22. mart) *
* – ako bude potrebno

Komentari / 0

Ostavite komentar