Мокар коловоз и опасност од одрона

Због кише која пада у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ вози се по претежно мокром коловозу, уз повећану опасност од одрона, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Босна и Херцеговина 11.03.2016 | 08:25
Мокар коловоз и опасност од одрона

У вишим планинским предјелима евидентирана је сусњежица и снијег, али се за сада и на тим дионицама вози по мокрим и клизавим коловозима.

Из Савеза возачима скрећу пажњу на велике количине воде која се задржава на коловозима, те прикрива оштећења и ударне рупе, а посебну пажњу треба обратити на пјешаке који се крећу поред пута. Посједовање зимске опреме законски је обавезно до 15. априла.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз, нарочито на путевима Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Рогољи-Млиништа, Језеро-Ново Село, Карановац-Кнежево-Угар, Саставци-Устипрача, Вишеград-Вардиште, Бродар-Рудо, Власеница-Хан Пијесак, Добро Поље-Миљевина-Брод на Дрини и Гацко-Тјентиште.

Због извођења радова на деминирању на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Милићи, у мјесту Зелени Јадар, од 8.00 до 16.00 часова возила ће се пропуштати по 10 минута на сваких 30 минута.

На дионици Нова Топла-Клашнице, збох изградње вијадукта на дионици ауто-пута, саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном саобраћајном траком.

Због укључивања и искључивања механизације на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до краја године од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор /Насеобина Лишња/ и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице /око Брчког/ на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања и потребно је поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на изградњи пута Невесиње-Берковићи дионица Војне-Зови До, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два саобраћај је привремено преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због радова на изградњи вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због деминирања на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Милићи у мјесту Зелени Јадар, од 10. марта до 15. априла од 8.00 до 16.00 часова биће получасовних обустава саобраћаја.

На дионици регионалног пута Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила изнад пет тона укупне масе и висине веће од 3,5 метра.

На дионици магистралног пута дионица Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе изнас 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад "Холдинг Дринатурс" и на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимана.

У Бањалуци продужена је обустава саобраћаја у Улици Вељка Млађеновића до 30. априла, на дијелу од скретања код Градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања за насеље Чесма због модернизацији Улице Вељка Млађеновића.

У ФБиХ у вишим предјелима током ноћи и јутра мјестимично су евидентиране снијежне падавине, али је и на тим дионицама коловоз за сада мокар. На дионицама Коњиц-Салаковац и Прозор-Јабланица је видљивост мјестимично смањена на 20 метара.

На магистралном путу Сарајево транзит је због помјерања терена и даље забрањен саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне /највеће допуштене масе/ и аутобусе, који током забране саобраћају кроз град.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар