Mokar kolovoz i opasnost od odrona

Zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ vozi se po pretežno mokrom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 11.03.2016 | 08:25
Mokar kolovoz i opasnost od odrona

U višim planinskim predjelima evidentirana je susnježica i snijeg, ali se za sada i na tim dionicama vozi po mokrim i klizavim kolovozima.

Iz Saveza vozačima skreću pažnju na velike količine vode koja se zadržava na kolovozima, te prikriva oštećenja i udarne rupe, a posebnu pažnju treba obratiti na pješake koji se kreću pored puta. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putevima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Zbog izvođenja radova na deminiranju na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova vozila će se propuštati po 10 minuta na svakih 30 minuta.

Na dionici Nova Topla-Klašnice, zboh izgradnje vijadukta na dionici auto-puta, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice /oko Brčkog/ na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na izgradnji puta Nevesinje-Berkovići dionica Vojne-Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj je privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase iznas 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad "Holding Drinaturs" i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana.

U Banjaluci produžena je obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma zbog modernizaciji Ulice Veljka Mlađenovića.

U FBiH u višim predjelima tokom noći i jutra mjestimično su evidentirane sniježne padavine, ali je i na tim dionicama kolovoz za sada mokar. Na dionicama Konjic-Salakovac i Prozor-Jablanica je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara.

Na magistralnom putu Sarajevo tranzit je zbog pomjeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone /najveće dopuštene mase/ i autobuse, koji tokom zabrane saobraćaju kroz grad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar