"Експресно дајемо дозволе за апотеке"

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске данас је саопштило да „све предмете разматра у оквиру законских прописа и да континуирано ради на унапређењу рада и ефикасности свих ресора у оквиру Министарства како би се убрзале процедуре и запримљени предмети рјешавали у што краћем року“.

Република Српска 11.03.2016 | 07:35
"Експресно дајемо дозволе за апотеке"

Реагујући на текст објављен на порталу ЦАПИТАЛ.ба „Додикове и Шкрбићеве кћерке отвориле апотеку“ министарство здравља пише да је у посљедњих пет мјесеци Ресор за фармацију Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске запримио 18 захтјева за издавање одобрења за обављање апотекарске дјелатности.

„Од тога, у 11 случајева, рјешење је издато у року од једног дана од дана достављања комплетне захтјевом дефинисане и Законом прописане документације. У три случаја, за наведени поступак, било је потребно три дана, у два случаја два дана, једно рјешење је издато у року од четири дана и једно у року од осам дана“, наводе у Министарству здравља и социјалне заштите.

Истичу да је Комисија за утврђивање испуњености услова прописаних Законом о апотекарској дјелатности трајно тијело које се не именује посебно за рјешавање појединачних захтјева, а о чијем формирању је Министарство донијело рјешење у новембру 2015. године. Према наведеном рјешењу Комисија је дужна да изврши увид у предмет, оцијени достављене документе и доказе и сачини препоруку којом министру предлаже доношење рјешења у складу са Законом.

Брзина

Портал ЦАПИТАЛ је данас објавио да је Република Српска богатија за још једну апотеку „Греен Лине“ коју су недавно основале Горица Додик и Нина Шкрбић кћерке предсједника Републике Српске Милорада Додика и бившег министра здравља Републике Српске Ранка Шкрбића.

У тексту је наведено да је за похвалу изузетно експедитиван рад ресорног Министарства здравља и социјалне заштите на овом предмету.

Наиме, Нотарски уговор је сачињен 12. фебруара (петак) и чак ако је исти дан предат у Владу, рјешење је добијено експресно већ послије пар дана.

Министар Богданић је Рјешење за обављање апотекарске дјелатности потписао већ 16. фебруара (уторак).

„Рјешавајући по наведеном захтјеву овај орган је именовао стручну комисију која је извршила увид у спис предмета и констатовала да су испуњени прописани општи услови….“, наводи министар Богданић у Рјешењу.

Извор: Цапитал

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Маца

11.03.2016 06:46

Дајете сто сте 2914 покупили и датум истеко па сад продајете луд је ко купи стид вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

11.03.2016 10:35

А они ће од Фонда добити паре за лијекове на рецепт прије од других.

Name

вилан

11.03.2016 07:26

Да није тузно било би смијесно. Ето као слуцајно министер прасеца глава се несто као Правда. Он зна приоритете, у здравтсву ''потоп'' али он то не разумије нити зна који му је посао. Он је ту да Скрбицу кокосару испуњава захтјеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

11.03.2016 08:18

Могу потврдити да овај пут министар говори истину,иако не припадам црвеним кмерима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.03.2016 08:23

Ако други можда и нису свјесни, али ми у Теслићу добро знамо - ДРАГАН БОГДАНИЋ ЈЕ НАЈЉИГАВИЈА ПОЈАВА НЕ САМО У ЗДРАВСТВУ, ВЕЋ УОПШТЕ У ЦИЈЕЛОЈ Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.03.2016 09:43

ДР Богданиц је подигао бању, побиједио у Теслицу на задњим изборима

Name

...

11.03.2016 14:00

Ста је побједио,ко одборник ндп-а па продо дусу Додику, за његову љигавост сви знају, а кад вец спомену Бању Вруцицу, сто не споменес и плате у Бањи, горе људи ринтају ко робови за 400-500км, једино је Ббогданицева плата била на завидном нивоу.

Name

Горан

11.03.2016 16:40

Распитај се колико је "студирао" , колико је странака промијенио и ојадио, ко га је довео у Бању (Чедо Ковачевић који је као човјек из струке и најзаслужнији за туристички процват Бање) и како је према њему поступио, а о самом криминалу у Бањи да се и не говори - то ће једног дана истражни органи само се бојимо да ће тада Богданић, као и његов нови газда Баја већ бити далеко.

Name

Миско

11.03.2016 08:33

Ста се правдас министре, знамо ми како је кад Баја назове. И универзитетски професори стоје мирно кад прицају на телефон са главним. То је демократија какву заслузујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

11.03.2016 09:16

Овај народ је добро оболио, али ментално. Прије рата, у Бањалуци је био одредјени, не велик', број кафана, кафића и ресторана. И укупно пет (5) апотека. Након рата, број кафана је енормно порастао. Устостручио се. У Бањалуку се слило непребројиво много бараба које би пара и пара, а не знају ексера закуцати. Нити желе да науче. А онда је почео да расте број апотека. Сада је апотека у Бањалуци више него кафана, кафића и ресторана, а становништво радије купује медикаменте него хљеб и млијеко. Не требају им ти медикаменти него социолог, психолог и психијатар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потврда

11.03.2016 10:25

Бањалука је контаминиран град након 1995.(Гламеч, Грахево, Мркењић, Петревец...). И ја сам био љут на Гуњу када је 1996. причао виц о "покретној шупи" (лифту) солидаришујући се са онима којима је виц био намјењен, али сам врло брзо схватио да је био у праву!

Name

БОЛЕСТ

11.03.2016 11:21

Влада је обољела. Дијагноза још није одређена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

11.03.2016 19:39

Криминалац помазе криминалцу то је увијек било браца по професији

ОДГОВОРИТЕ