"Ekspresno dajemo dozvole za apoteke"

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske danas je saopštilo da „sve predmete razmatra u okviru zakonskih propisa i da kontinuirano radi na unapređenju rada i efikasnosti svih resora u okviru Ministarstva kako bi se ubrzale procedure i zaprimljeni predmeti rješavali u što kraćem roku“.

Republika Srpska 11.03.2016 | 07:35
"Ekspresno dajemo dozvole za apoteke"

Reagujući na tekst objavljen na portalu CAPITAL.ba „Dodikove i Škrbićeve kćerke otvorile apoteku“ ministarstvo zdravlja piše da je u posljednjih pet mjeseci Resor za farmaciju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaprimio 18 zahtjeva za izdavanje odobrenja za obavljanje apotekarske djelatnosti.

„Od toga, u 11 slučajeva, rješenje je izdato u roku od jednog dana od dana dostavljanja kompletne zahtjevom definisane i Zakonom propisane dokumentacije. U tri slučaja, za navedeni postupak, bilo je potrebno tri dana, u dva slučaja dva dana, jedno rješenje je izdato u roku od četiri dana i jedno u roku od osam dana“, navode u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Ističu da je Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova propisanih Zakonom o apotekarskoj djelatnosti trajno tijelo koje se ne imenuje posebno za rješavanje pojedinačnih zahtjeva, a o čijem formiranju je Ministarstvo donijelo rješenje u novembru 2015. godine. Prema navedenom rješenju Komisija je dužna da izvrši uvid u predmet, ocijeni dostavljene dokumente i dokaze i sačini preporuku kojom ministru predlaže donošenje rješenja u skladu sa Zakonom.

Brzina

Portal CAPITAL je danas objavio da je Republika Srpska bogatija za još jednu apoteku „Green Line“ koju su nedavno osnovale Gorica Dodik i Nina Škrbić kćerke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i bivšeg ministra zdravlja Republike Srpske Ranka Škrbića.

U tekstu je navedeno da je za pohvalu izuzetno ekspeditivan rad resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na ovom predmetu.

Naime, Notarski ugovor je sačinjen 12. februara (petak) i čak ako je isti dan predat u Vladu, rješenje je dobijeno ekspresno već poslije par dana.

Ministar Bogdanić je Rješenje za obavljanje apotekarske djelatnosti potpisao već 16. februara (utorak).

„Rješavajući po navedenom zahtjevu ovaj organ je imenovao stručnu komisiju koja je izvršila uvid u spis predmeta i konstatovala da su ispunjeni propisani opšti uslovi….“, navodi ministar Bogdanić u Rješenju.

Izvor: Capital

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Maca

11.03.2016 06:46

Dajete sto ste 2914 pokupili i datum isteko pa sad prodajete lud je ko kupi stid vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Cica

11.03.2016 10:35

A oni će od Fonda dobiti pare za lijekove na recept prije od drugih.

Name

vilan

11.03.2016 07:26

Da nije tuzno bilo bi smijesno. Eto kao slucajno minister praseca glava se nesto kao Pravda. On zna prioritete, u zdravtsvu ''potop'' ali on to ne razumije niti zna koji mu je posao. On je tu da Skrbicu kokosaru ispunjava zahtjeve.

ODGOVORITE
Name

Lav

11.03.2016 08:18

Mogu potvrditi da ovaj put ministar govori istinu,iako ne pripadam crvenim kmerima!

ODGOVORITE
Name

Goran

11.03.2016 08:23

Ako drugi možda i nisu svjesni, ali mi u Tesliću dobro znamo - DRAGAN BOGDANIĆ JE NAJLJIGAVIJA POJAVA NE SAMO U ZDRAVSTVU, VEĆ UOPŠTE U CIJELOJ R.S.

ODGOVORITE
Name

Marko

11.03.2016 09:43

DR Bogdanic je podigao banju, pobijedio u Teslicu na zadnjim izborima

Name

...

11.03.2016 14:00

Sta je pobjedio,ko odbornik ndp-a pa prodo dusu Dodiku, za njegovu ljigavost svi znaju, a kad vec spomenu Banju Vrucicu, sto ne spomenes i plate u Banji, gore ljudi rintaju ko robovi za 400-500km, jedino je Bbogdaniceva plata bila na zavidnom nivou.

Name

Goran

11.03.2016 16:40

Raspitaj se koliko je "studirao" , koliko je stranaka promijenio i ojadio, ko ga je doveo u Banju (Čedo Kovačević koji je kao čovjek iz struke i najzaslužniji za turistički procvat Banje) i kako je prema njemu postupio, a o samom kriminalu u Banji da se i ne govori - to će jednog dana istražni organi samo se bojimo da će tada Bogdanić, kao i njegov novi gazda Baja već biti daleko.

Name

Misko

11.03.2016 08:33

Sta se pravdas ministre, znamo mi kako je kad Baja nazove. I univerzitetski profesori stoje mirno kad pricaju na telefon sa glavnim. To je demokratija kakvu zasluzujemo.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

11.03.2016 09:16

Ovaj narod je dobro obolio, ali mentalno. Prije rata, u Banjaluci je bio odredjeni, ne velik', broj kafana, kafića i restorana. I ukupno pet (5) apoteka. Nakon rata, broj kafana je enormno porastao. Ustostručio se. U Banjaluku se slilo neprebrojivo mnogo baraba koje bi para i para, a ne znaju eksera zakucati. Niti žele da nauče. A onda je počeo da raste broj apoteka. Sada je apoteka u Banjaluci više nego kafana, kafića i restorana, a stanovništvo radije kupuje medikamente nego hljeb i mlijeko. Ne trebaju im ti medikamenti nego sociolog, psiholog i psihijatar.

ODGOVORITE
Name

Potvrda

11.03.2016 10:25

Banjaluka je kontaminiran grad nakon 1995.(Glameč, Grahevo, Mrkenjić, Petrevec...). I ja sam bio ljut na Gunju kada je 1996. pričao vic o "pokretnoj šupi" (liftu) solidarišujući se sa onima kojima je vic bio namjenjen, ali sam vrlo brzo shvatio da je bio u pravu!

Name

BOLEST

11.03.2016 11:21

Vlada je oboljela. Dijagnoza još nije određena.

ODGOVORITE
Name

galeb

11.03.2016 19:39

Kriminalac pomaze kriminalcu to je uvijek bilo braca po profesiji

ODGOVORITE