Какав став БиХ има према одлагању нуклеарног отпада?

Савјет министара БиХ требало би данас да размотри Приједлог одлуке о формирању Радне групе за праћење стања и активности у вези са могућом изградњом одлагалишта нуклеарног отпада на локацији Трговска гора у општини Двор у Хрватској.

Босна и Херцеговина 10.03.2016 | 07:55
Какав став БиХ има према одлагању нуклеарног отпада?

Министри ће размотрити Информацију о потребним измјенама закона и прописа у складу са Уставом БиХ, који би омогућили бржу и ефикаснију борбу против корупције и организованог криминала.

На дневном реду сједнице је и Приједлог одлуке о измјенама Одлуке о формирању Радне групе за израду процјене пријетње од организованог криминала у БиХ, стратегије и акционог плана за борбу против организованог криминала за период 2014-2016. година.

Пред министрима ће се наћи Нацрт закона о обиљежавању малог оружја, лаког наоружања и припадајуће муниције и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о државној служби у институцијама БиХ.

Биће ријечи и о Информацији о извршеној анализи и приједлогу мјера за евентуалну измјену дијела Уговора о испоруци и успостављању система за дјелимичну персонализацију картица, испоруку опреме за персонализацију картица и надоградњу постојеће опреме за персонализацију картица, као и испорука картица и комплетан систем за персонализацију електронских личних карата и одржавање система на период од 10 година.

На дневном реду је и Извјештај о раду Интерресорне радне групе за праћење примјене документа "Безбједносна политика БиХ" за 2015. годину, са Приједлогом програма рада Интерресорне радне групе за ову годину.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар