Kakav stav BiH ima prema odlaganju nuklearnog otpada?

Savjet ministara BiH trebalo bi danas da razmotri Prijedlog odluke o formiranju Radne grupe za praćenje stanja i aktivnosti u vezi sa mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor u Hrvatskoj.

Bosna i Hercegovina 10.03.2016 | 07:55
Kakav stav BiH ima prema odlaganju nuklearnog otpada?

Ministri će razmotriti Informaciju o potrebnim izmjenama zakona i propisa u skladu sa Ustavom BiH, koji bi omogućili bržu i efikasniju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o formiranju Radne grupe za izradu procjene prijetnje od organizovanog kriminala u BiH, strategije i akcionog plana za borbu protiv organizovanog kriminala za period 2014-2016. godina.

Pred ministrima će se naći Nacrt zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajuće municije i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH.

Biće riječi i o Informaciji o izvršenoj analizi i prijedlogu mjera za eventualnu izmjenu dijela Ugovora o isporuci i uspostavljanju sistema za djelimičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme za personalizaciju kartica i nadogradnju postojeće opreme za personalizaciju kartica, kao i isporuka kartica i kompletan sistem za personalizaciju elektronskih ličnih karata i održavanje sistema na period od 10 godina.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Bezbjednosna politika BiH" za 2015. godinu, sa Prijedlogom programa rada Interresorne radne grupe za ovu godinu.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar