Најава - ЛШ: Зенит за историју, Челси вреба изненађење!

Мечевима у Лондону и Санкт Петербургу настављају се реванши осмине финала Лиге шампиона.

Фудбал 09.03.2016 | 18:00
Најава - ЛШ: Зенит за историју, Челси вреба изненађење!

У дербију рунде Челси дочекује ПСЖ на Стамфорд Бриџу после пораза у Паризу од 2:1. Дуел почиње у 20:45х.

Бенфика је у првом дуелу савладала Зенит голом из пенала у надокнади времена, а реванш на Петровском почиње у 18 часова.

Челси жели да се реваншира ПСЖ-у са прошлосезонску елиминацију, а екипа Гуса Хидинка је у међувремену значајно поправила форму. Ипак, фаворит је гост из Париза.

"ПСЖ је фаворит, иако смо вратили самопоуздање после добрих резултата. Имамо квалитет и морамо да будемо агресивни и сконцентрисани цео меч", рекао је менаџер Челсија Гус Хидинк.

"Плавци" су пре две године били у сличној ситуацији, поражени су два гола разлике у првом мечу, али су успели да елиминишу ПСЖ управо захваљујући голу у гостима.

"Очекује нас најважнији меч сезоне. Најбитнија ствар је спремити тим да буде максимално спреман да одговори на све захтеве", рекао је тренер "Светаца" Лоран Блан.

Није мање неизвесно неће бити ни у Санкт Петербугу, где Бенфика долази Зениту са минималним тријумфом.

Лисабонски тим биће ослабљен јер неће играти чак тројица штопера Лисандро Лопес, Луизао и Жардел, као и голман Жулио Цезар, али путује са огромном дозом ињекције после победе над градским ривалом Спортингом (1:0), од којег је управо преузео место лидера португалског шампионата.

Тренер Зенита Португалац Андре Вилас-Боаш сигуран је да Зенит може да надокнади предност и први пут одведе екипу међу осам најбољих у Европи.

У четвртфинале такмичења у уторк су се пласирали Реал Мадрид и Волфсбург.

Коментари / 0

Оставите коментар